News

Komentari 2

Glavašu Jutarnji list mora platiti 116.000 kn odštete

Glavašu Jutarnji list mora platiti 116.000 kn odštete

Branimir Glavaš postat će bogatiji zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva te prouzročenih duševnih boli, odlučio je Županijski sud u Osijeku

Branimir Glavaš i pravomoćno je dobio spor protiv nakladnika Jutarnjeg lista koji će mu zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva te prouzročenih duševnih boli morati isplatiti oko 116.000 kuna. Glavaš je još 2005. godine sudski odlučio zatražiti zadovoljštinu za "pretrpljenu nematerijalnu štetu zbog objave članka s neistinitim i klevetničkim sadržajem". Jutarnji list je 13. svibinja 2005. godine objavio tekst pod naslovom "Glavaš već pet godina ne plaća alimentaciju". Glavaš je taj tekst nazvao prepunim laži i klevetničkog sadržaja, a posebno je indikativnim ocijenio što je autorica tekst napisala i objavila uoči predizborne šutnje za lokalne izbore čime se moglo utjecati i na uspjeh na izborima.
Općinski sud u Osijeku je već u ožujku 2006. godine presudio u Glavaševu korist, a Županijski sud, kao drugostupanjska instanca, pravomoćno je u četvrtak odlučio da Europa Press Holding mora isplatiti Glavašu na ime naknade štete 80.000 kuna sa zakonskom zateznom kamatom. Tako će Glavaš uskoro postati bogatiji za oko 116.000 kuna.