News

Komentari 5

'Glavna državna odvjetnica će doći tu idući tjedan i, Boga mi, odgovarati na brojna pitanja'

'Glavna državna odvjetnica će doći tu idući tjedan i, Boga mi, odgovarati na brojna pitanja'

Ovo što se događa u Hrvatskoj nije normalno, postali smo zarobljena država i društvo, poručuje šef SDP-a Peđa Grbin

Zanimljivo je koliko su HDZ-ovci zadnjih dana lagali kako bi sakrili korupciju, klijentelizam, pogodovanje svojim rođacima, što ovih dana izlazi na vidjelo u količini koja se ne pamti još od vremena Ive Sanadera, komentirao je šef SDP-a Peđa Grbin nakon novog jučerašnjeg istupa premijera Andreja Plenkovića, kojeg su novinari "rešetali" zbog poruka koje su njegovi suradnici, ministri i zastupnici slali tadašnjem direktoru Hrvatskih šuma Krunoslavu Jakupčiću oko zapošljavanja u tom javnom poduzeću.

Plenković i HDZ danima sve to relativiziraju i okreću priču na oporbu i predsjednika Republike Zorana Milanovića ističući da u svom očaju zbog brojnih uspjeha Vlade izmišljaju ne-teme. 

- Ovo što se događa u Hrvatskoj nije normalno, postali smo zarobljena država i društvo. Ovakvim načinom upravljanja državom gdje se predsjednik Vlade brine o zapošljavanju pripravnika lovstva, a ne o stvarnim problemima građana, ovo društvo naprijed naprosto ne može - kaže Grbin i naglašava kako se ta priča mora ispitati do kraja.

- Jer, kao i u slučaju Platak u kojem je zbog medijske intervencije došlo do toga da je DORH zatražio dodatne izvide, tako ćemo i u slučaju SMS afere doći do istine. Na svojoj koži sam osjetio da je sve tema, nema zabranjene teme, o svemu ćemo govoriti pa ako želimo pričati o Zoranu Milanoviću pričat ćemo i o Zoranu Milanoviću do mile volje - uzvraća šef SDP-a na tvrdnje premijera da oporba ovakvim, za njega ne-temama, skreće pozornost s Milanovića. 

- Neće nas spriječiti da govorimo o onome što se događalo, za sada, u Hrvatskim šumama, ali tko nam jamči da se isto tako ne postupa i drugdje. Imamo tu i slučaj INA-e, u kojoj HDZ-ovac na račun Plenkovićevog prijatelja isplati puste milijune. Slične stvari su se događale i drugdje samo ti mobiteli nisu uzeti u obradu - kazao je Grbin koji se obrušio i na koalicijske partnere HDZ-a.

- Odlučili su biti uz Plenkovića bez obzira na sve i relativiziraju afere jer žele ostati u svojim foteljama i većina je čvrsta kao armirani beton jer ih veže interes. Većina može puknuti samo ako jedna od stranaka odluči da im je javni interes ispred njihovog osobnog, a na opoziciji je da o tome govori i pokuša problem raščistiti do kraja - poručio je. 

A jedan od načina kako će to raščistiti, dodao je, jest pozivanjem glavne državne odvjetnice u Sabor. 

- Glavna državna odvjetnica idući će tjedan doći na vrući stolac i, Boga mi, odgovarat će na brojna pitanja i pitanje je hoće li Antikorupcijsko vijeće, Odbor za pravosuđe i plenarna sjednica biti dovoljni da razgovaramo o onome što u toj instituciji ne štima. Nakon što je Zlata Hrvoj Šipek u tajnosti došla na čelo DORH-a i koju premijer zove da bi iznio svoje mišljenje o postupanjima DORH-a kada on to smatra shodnim, sve je krenulo k vragu, ali srećom imamo Ured europskog javnog tužitelja gdje ipak ne može dignuti telefon i ponašati se kako je naviknuo - zaključio je Grbin.

Najčitaniji članci