Obavijesti

News

Komentari 67

Gobac odbrusio sutkinji: Nisam niš' kriv, ne derite se na mene

Gobac odbrusio sutkinji: Nisam niš' kriv, ne derite se na mene
1

Na suđenju za aferu 'Core Media' svjedočili su Davor Gobac, Pjer Žardin, Davor Dretar Drele i Luka Bulić. Sutkinja je upozorila Gopca na ponašanje koji se pobunio zbog njezina tona

VIDEO

Veći dio novca davali su mi na ruke preko tajnice, a manje preko računa. Isplatu sam dogovarao s Vladimirom Šelebajem ili Tončekom Mandićem. Dobivao sam oko 500 eura po emisiji, kazao je frontmen "Psihomodo Popa" Davor Gobac svjedočeći na Županijskom sudu u Zagrebu optuženima za izvlačenje dvadesetak milijuna kuna iz tv-producentskih kuća.

Gobac: Ja sam jako ozbiljan

Sutkinja Jasna Galešić upozorila je Gopca na ponašanje u sudnici: 

- Kulturno se sjednite i nemojte sad glumiti. Ovo je ozbiljno – rekla mu je sutkinja.

- Ova naša situacija tak' je neozbiljna da sam ja zapravo jako ozbiljan - dometnuo je Gobac na što je sutkinja upozoravala svjedoka na ponašanje.

Gobac se pobunio zbog tona: 'Ne derite se na mene, zašto se istresate na meni? Nisam niš' kriv' - dometnuo je Gobac .

Dodao je kako se ne sjeća da je potpisivao ugovor za "Genijalce" ali da je "nešto" potpisao i vidio neke ljude nije bilo upitno.

- Na snimanje "Genijalaca" na HRT-u dolazio je Softić, tamo je stajao i šetao se. Ne znam što je točno radio i kako su svi oni bili organizirani. Pitajte ih na televiziji, oni znaju - svjedočio je Gobac.

'S Dijanom Čuljak nisam imao nikakvog posla'

Na pitanje šestooptužene Dijane Čuljak odgovorio joj je da s njom nikad nije imao nikakvog posla niti je vidio na snimanju u studiju televizije za koju je nekad radila.

Pjer Žardin rekao je kako mu je posao u "Genijalcima" bio najbolji u životu. Bivši voditelj "Genijalaca" je također dobivao 500 eura po gaži, od kojih je 400 eura bilo "na ruke". Koverte s novcem dijelila je tajnica, a nakon toga Šelebaj pa Softić, kazao je svjedok.

- Sve je bilo uredno plaćeno - zaključio je Žardin.

Luka Bulić: Šelebaj mi je još dužan neke novce

Luka Bulić (37), komičar i imitator, ustvrdio je kako su mu ostali dužni neke novce. Bulić je rekao kako Šelebaja smatra dužnikom s obzirom da je bio stalno s ekipom "Genijalaca", dok se Softića sjeća "u magli" kao osobu povezanu s projektom.

Drele: Pod pritiskom sam. Jučer me nazvao prvooptuženi

Na Šelebaja se okomio komičar Davor Dretar Drele. Sudu se požalio se da se osjeća pod pritiskom svjedočenja jer ga je dan ranije na telefon nazvao prvooptuženi Vladimir Šelebaj Sellier:

- Čim me nazvao izričito sam ga zamolio da dalje ne komuniciramo. Nije mi uspio sugerirati što ću i kako govoriti na sudu. Meni ne treba tutor. Doživio sam to kao pritisak i podcjenjivanje - upozorio je svjedok obrane Dretar isprovociran pitanjem samog Šelebaja - je li primao novac "na ruke" i za tv-show "Genijalci" koja se emitirala na HRT-u pod licencom inkriminirane producentske tvrtke Media Spot Edvina Softića.

Dretar je odgovorio kako je novac za "Genijalce" ipak dobivao isključivo preko žiro računa.

Reagirao je i Nediljko Ivančević branitelj prvooptuženog i upozorio da svjedok izbjegava odgovore pravdajući se pritiskom njegovog klijenta.

Dretar je rekao da je njegov puno veći angažman bio u emisiji "U sridu" koja se vrtila na Novoj TV i plaćala suradnike na ruke:  

- Počeo sam raditi kao komentator za talk show "U sridu" zajedno s glumcem Vidom Balogom 2005. i 2006. Radili smo dvije-tri sezone, otprilike 50 emisija. Isplaćivali su mi 5000 do 6000 kuna mjesečno preko žiro-računa i nešto manje na ruke. Ugovor o suradnji potpisao sam sa Šelebajem kojeg sam upoznao preko Siniše Svilana. U "Genijalcima" sam radio povremeno, u pet do 10 epizoda. Plaćali su me oko 1000 kuna po epizodi, ali za to nisam potpisao ugovor jer smo se usmeno dogovorili - rekao je Dretar.

Na pitanje Šelebajeva odvjetnika o ulozi Edvina Softića u "Genijalcima", Dretar je rekao da ga poznaje i da je isti za tu emisiju davao neku vrstu "suporta" oko pozivanja gostiju ali ništa više. 

Goran Pirš i Zlatan Zuhrić - Zuhra nisu se pojavili u sudnici jer, navodno, nisu podigli sudski poziv. Sutkinja je upozorila da bi bilo oportuno da se odazovu na ročište umjesto da ih dovodi policija.

Na popisu za svjedočenje su i Mario Petreković te Modni mačak - Marko Grubnić. 

Estradne zvijezde svjedoče na prijedlog obrane koja ih je predložila navodeći da je riječ o osobama koje su bile angažirane za produkciju emisija tvrtke Media Spot u vlasništvu estradnog menadžera Edvina Softića poput " Genijalaca", "Ništa osobno" i sličnih koji su emitirali na Novoj TV. Softić je također bio saslušan kao svjedok ali je tijekom postupka bio prozivan u negativnom kontektu kao osoba koja je sudjelovala u malverzacijama. Softić je još u lipnju 2014. pred sudskim vijećem izjavio da su Aljoša Roksandić i tadašnja HTV-ova urednica Dijana Čuljak u ljeto 2007. osnovali tajnu tvrtku sa sjedištem u Lihtenštajnu pod nazivom "Diva".

Šestooptuženu Čuljak, opisao je kao "mozak sustava" Core Medije koja je radila troškovnike i određivala honorare za sudionike u emisijama, te sudjelovala u televizijskoj montaži i određivala zaposlenike s HRT-a koji će raditi u "fušu". 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa