News

Komentari 2

Godinama peglala službenu karticu zbog bolesnog djeteta?

Godinama peglala službenu karticu zbog bolesnog djeteta?

Bivša tajnica Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH) Melita Lasić Društvo je oštetila za 625.917 kuna. Nepravomoćno je osuđena na rad za opće dobro, a mora vratiti još 272.575 kuna

Riječ je o neosuđivanoj osobi zrele životne dobi, majci dvoje djece od kojih je jedno ozbiljno bolesno što je i bila pobuda za postupanje okrivljene, navela je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Renata Pražina Kaleb olakotne okolnosti zbog kojih je sudsko vijeće Meliti Lasić izreklo blagu kaznu. Nepravomoćno ju je osudila na godinu dana zatvora koji je zamijenjen radom za opće dobro po principu dan zatvora za dva sata rada.

Bivša tajnica Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske (DPUH) Melita Lasić je od 1. siječnja 2007. do kraja 2012. nezakonito na poslovnom karticom DPUH-a na bankomatima podizala novac Društva i oštetila ga za 625.917 kuna. Na suđenju na Općinskom građanskom sudu prije nekoliko godina utvrdili su i model podizanja novaca. Sa računa DPUH-a se na dnevnoj bazi, najčešće s bankomata u zagrebačkoj Ozaljskoj i Rudeškoj ulici u Zagrebu, u blizini njezina mjesta stanovanja, podizalo od 7000 do 10.000 kuna mjesečno.

Njezina sestra Mirjana Lasić Biber, čija tvrtka Multitask je vodila poslovne knjige i financijsko poslovanje DPUH-a, pomogla je sestri tako što je krivotvorila je službene isprave  te je nepravomoćno osuđena na šest mjeseci zatvora uvjetno. Neće ići u zatvor ako u tri godine ne počini novo kazneno djelo. 

Melita Lasić u međuvremenu je vratila 353.340 kuna pa DPUH-u mora vratiti još 272.575 kuna. 

Najčitaniji članci