Obavijesti

News

Komentari 43

'Godinama sam se liječila od raka koji je majka izmislila'

Majka tada 7-godišnje djevojčice uvjerila je kći, obitelj, školu i lokalnu zajednicu da joj dijete ima neizlječivi tumor. Godinama je lažirala bolest samo kako bi ubirala donacije

VIDEO

Amerikanka Hannah Millbrandt (21) od svoje sedme godine živjela je u uvjerenju da boluje od neizlječivog tumora, a sve zbog svoje majke koja je tešku bolest izmislila kako bi od lokalne zajednice izvukla novac. 

Njezina majka Theresa čak je lažirala kemoterapije i tjerala Hannah da nosi masku preko lica u bolesnoj nakani da preko nje izvuče tisuće dolara. U jednom joj je trenutku rekla da joj zbog bolesti ostaje tek nekoliko tjedana života, prenosi The Sun

Hannah, iz Ohia, imala je sedam godina kada ju je majka zbog kašlja i povišene temperature odvela liječniku. Pregledali su je i napravili rendgenski snimak. Iako nije bilo znakova nikakve ozbiljnije bolesti, majka je okupila obitelj i rekla da Hannah ima tumor na kralježnici, dodajući kako je vjerojatno 'neizlječiv'. Hannahin otac Bob vijest je dočekao u suzama. 

- Moj se život preko noći promijenio. Majka me tjerala da nosim masku, govoreći kako me ona štiti od bakterija zbog kojih bi mogla biti još bolesnija. Mrzila sam što me gledaju sa žaljenjem, mrzila sam pozornost, no majka je bila zadovoljna. 'Ti si moje dijete od milijun dolara', govorila je, ali tada nisam shvaćala što misli - priča Hannah. 

Davala joj čak i lijekove

Za njezino 'izlječenje' lokalna zajednica prikupljala je novac, koji je majka svesrdno ubirala, s puno 'zahvalnosti'. Kako je bila medicinska sestra počela je kći trovati lijekovima koji joj uopće nisu trebali. Zbog njih je stalno bila umorna i iscrpljena, boljela ju je glava i svakog dana osjećala se sve lošije. Nije se smjela igrati s prijateljima niti voziti bicikl, a njezina je majka učiteljima u školi čak dala upute što učiniti ako Hannah dobije 'napadaj'. 

- Najviše sam strahovala od razdvajanja od roditelja. Htjela sam svake noći spavati u njihovom krevetu, ali majka nije dala. Postale smo sve udaljenije, no otac je uvijek bio tu. Puno je radio, ali bi, kad god sam imala lažni dogovor kod liječnika, uzimao slobodno. No tada bi 'dogovor' naprasno bio otkazan. Tada bi me uzela majka i baka te me odvele na sladoled od kojeg bih uvijek zaspala, a kad bi se probudila rekle bi mi da su mi liječnici dali injekciju. Uvijek sam imala dugu plavu kosu, no jednog jutra probudila sam se ćelava. Bila sam prestravljena. Majka mi je rekla da je došla neka 'sestra Beth' i obrijala me u snu. Kada sam pitala hoće li ponovno narasti, rekla mi je da sumnja u to - priča Hannah svoju strašnu priču. 

Počela je nositi šešire pa je njezina škola uvela dan kad svi učenici mogu u znak podrške u školu doći sa šeširom i donirati novac. O svemu su pisale i lokalne novine pa je Hannah dobivala još novca. Jedna tinejdžerica je čak donirala cijelu svoju ušteđevinu koju je skupljala devet godina. 

'Nikada mi se nije ispričala, ne želim ništa od nje'

Stravična trauma prekinuta je nakon što je jedan Hannahina učiteljica primijetila da joj kosa ponovno raste, ravnomjerno po cijeloj glavi. Svoje sumnje prijavila je policiji koja je uhitila roditelje i Hannahinu baku. Poremećena majka priznala je svoje bolesne nakane  i branila se da boluje od Munchausenovog sindroma bližnjih, mentalnog poremećaja zbog kojeg odrasli namjerno izazivaju simptome kod onih za koje brinu, najčešće djeteta. Osuđena je na šest i pol godina zatvora. Otac je dokazao da o prevari nije ništa znao te da je i sam žrtva bolesnog uma, presretan što Hannah ipak nije  bolesna. Ipak, osuđen je za ugrožavanje djeteta.

- Nikada kasnije mi se nije ispričala niti obratila, iako je novinama rekla da je to učinila jer se bojala da će ju moj otac ostaviti pa je zato izmislila bolest - kaže Hannah koja je do 15. godine živjela s tetom, a kada je otac izašao iz zatvora nastavila živjeti s njim. Majka ju je pokušala kontaktirati no s njom ne želi ništa. 

- Ukrala mi je djetinjstvo i bojim se njezine blizine. To što mi je učinila i danas me proganja i vjerojatno to nikada neću preboljeti - kaže Hannah. Pokušava nastaviti sa životom te studira socijalni rad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji