Obavijesti

News

Komentari 444

Policija: Goran Habuš kriv za nesreću, imao je 1,58 promila

Policija: Goran Habuš kriv za nesreću, imao je 1,58 promila
5

Gradonačelnik Varaždina sinoć je skrivio lakšu prometnu nesreću. Tražio je vađenje krvi u bolnici umjesto alkotesta na licu mjesta. Dužnost je preuzeo u ponedjeljak

VIDEO

Novi gradonačelnik Varaždina Goran Habuš, kako neslužbeno doznajemo, skrivio je prometnu nesreću sinoć na području Varaždina i odbio alkotest na licu mjesta kad je stigla policija i tražio vađenje krvi. 

Kako javlja evaraždin Habuš je imao 1,6 promila alkohola i potvrdio da im je da je sudjelovao u lakšoj prometnoj nesreći. 

- Iako sam svjestan da se ovakve situacije događaju, bio je to trenutak moje nesmotrenosti, a moj posao i odgovornost prema Gradu obvezuje me da o svim izvanrednim okolnostima, kao i ovoj, izvijestim građane grada Varaždina.Ispričavam se zbog nastale situacije, a vezano uz prometni prekršaj koji sam počinio, postupit ću sukladno rješenju prometne policije - istaknuo je Habuš.

Goran Habuš dužnost gradonačelnika Varaždina preuzeo je u ponedjeljak 7. studenog. On je kao kandidat Kukuriku koalicije pobijedio na ponovljenim izborima za gradonačelnika Varaždina.

Policija je izvijestila da je oko 21.35 sati na raskrižju ulica Braće Radića i Frana Galinca u Varaždinu, muškarac starosti 39 godina, upravljajući osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1.58 g/kg Galinčevom ulicom, zbog nepropisnog skretanja u desno, u ulicu Braće Radića, prednjim dijelom vozila udario je u lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je upravljala 32-godišnjakinja, skrečući iz ulice B. Radića u Galinčevu ulicu. Materijalna šteta iznosi 2000 kuna.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika raspisani su nakon što je bivši gradonačelnik Ivan Čehok dao ostavku na to mjesto jer je protiv njega podignuta optužnica prema kojoj je oštetio Grad Varaždin za 30 milijuna kuna. Novi gradonačelnik Goran Habuš pobijedio je u drugom krugu izbora, a dužnost će obnašati narednih 18 mjeseci.

- Vidjet ćemo sad principijelnost HNS-a, koji je 2002. godine inzistirao na Bandićevoj ostavci kad je on alkoholiziran prouzročio nesreću - prokomentirao je Čehok.

- Prometne nezgode mogu se dogoditi svakome, međutim varaždinski gradonačelnik Goran Habuš pokazao je ozbiljnu neodgovornost kada je službenim automobilom upravljao u alkoholiziranom stanju i time prouzrokovao prometnu nezgodu. Srećom, nitko nije teže stradao, no Habuš svojim je neodgovornim ponašanjem ugrozio sigurnost građana i za to bi morao snositi posljedice i ponuditi svoju ostavku - napisao je u priopćenju Dragutin Kranjčec, potpredsjednik HSLS-a i predsjednik ŽV HSLS-a Varaždinske županije.

Čačić skrivio nesreću s dvoje poginulih

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić u siječnju prošle godine na autocesti prema Budimpešti naletio je na mađarsku Škodu, koju je vozila Katalin Liptak. Poginuli su Gyorgy Liptak i njegova supruga Imrene Antal, a vozačica i još jedna putnica su ozlijeđene. Čačić je vozio službeni Crysler. Tvrdi da ih zbog guste magle nije vidio te da nije vozio prebrzo.

U nesreći Vesne Pusić poginuo njezin mops

Bivša predsjednica HNS-a Vesna Pusić Roverom je skrivila prometnu nesreću u kolovozu 2005. godine na autocesti Zagreb - Split. Ona je u nesreći lakše ozlijeđena, no poginula je njezina kujica pasmine mops. Prekršajni sud u Dugoj Resi odredio joj je 1500 kuna kazne te 504 kune sudskih troškova jer nije prilagodila brzinu skliskoj cesti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 444
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...