Obavijesti

News

Komentari 197

Gordan Maras bi svoj Audi dao MUP-u, ali ga oni ne žele uzeti

Gordan Maras bi svoj Audi dao MUP-u, ali ga oni ne žele uzeti
3

Od 20 novih Audija, 11 ih je trebalo pripasti ministarstvima, ali ih sad ne žele preuzeti. Vlada tvrdi da ugovore neće raskinuti, nego će automobile koristiti MUP

VIDEO

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i danas je ustrajao u tvrdnji da novi Audi A6 nije preuzeo kako bi ga koristio, nego samo proslijedio Ministarstvu unutarnjih poslova. 

- Odlučeno je da se automobili proslijede Ministarstvu unutarnjih poslova. Ministarstvo je preuzelo automobil kako se ne bi plaćale ležarine i stvorio dodatni trošak. Stajat će u garaži dok ga MUP ne preuzme - reagirao je ministar Maras nakon što smo objavili priču o Audiju u njegovoj garaži. Iako je informaciju da će Maras ipak koristiti automobil, 24sata dobio od glasnogovornice ministarstva, Maras kaže da se radi o nesporazumu. I da to nikada nije bilo u planu.

- Poželio sam automobil više srednje klase, ali nismo znali što ćemo dobiti. Kakav bi ja to čovjek bio da kažem da se neću voziti u automobilu, a onda ga preuzmem i koristim - zaključuje Maras.

Audije će koristiti MUP?

Od 20 novih Audija, 11 ih je trebalo pripasti ministarstvima, ali ih sada ne žele preuzeti. Vlada tvrdi da ugovore neće raskinuti, nego će ih koristiti MUP. Trošak za tih 11 automobila u pet godina je viši od sedam milijuna kuna. Još uopće nije dogovoreno kako će primopredaja izgledati i tko će to platiti, što svjedoči i odgovor MUP-a.

- Za Ministarstvo unutarnjih poslova nisu planirana preuzimanja vozila koja navodite u svom upitu - poručili su iz Službe za odnose s javnošću MUP-a.

Vukšić: Ovo je prevršilo svaku mjeru

Oporba ne vjeruje ministru, a kažu i da je sada jasno koliko je Vlada zbog svoje loše koordiniranosti nabila trošak građanima. 

- Koga oni navlače za nos? Ovo je licemjerno i prevršili su svaku mjeru - rekao je Branko Vukšić (Laburisti) na preuzimanje luksuznog Audija A6 od strane ministra poduzetništva Gordana Marasa koji auto drži u garaži, ali samo kako bi ga proslijedio MUP-u.

Josip Kregar ideju kojom će skupocjene limuzine završiti u MUP-u ne smatra racionalnim rješenjem i napominje da je to objašnjenje poslužilo da se smanji kritika javnosti zbog same nabave u vrijeme krize. Ističe da bi nabavljene aute trebalo prodati na aukciji ili vratiti bez obzira na gubitak koji to donosi.

Holy: Šteta je počinjena, o tome su trebali ranije razmišljati

Za Mirelu Holy (ORaH) bi ministri ako su već nabavili aute, iste trebali i voziti jer je najgluplje da sada stoje u garažama i skupljaju prašinu. A skupo ih se plaća. Šteta je počinjena i trebali su o tome razmišljati ranije, rekla je.

Igor Rađenović (SDP) podsjetio je da je odluka Vlade da se automobili koji su nesretno naručeni isporuče MUP-u.

- Bez obzira je li ih netko preuzeo ili nije oni će završiti u MUP-u. Ne znam kako je to tehnički zamišljeno. Zašto se ovo dogodilo morate pitati ministra Marasa i njegove službenike koji su, ako jesu, auto preuzeli - kazao je.

Bubalo: Maras se ne bi trebao baviti automobilima

Krešimir Bubalo (HDSSB) kaže da se ministar Maras ne bi trebao baviti automobilima nego kreiranjem programa za poticanje poduzetništva i obrtništva.

- Vidljivo je da ne zna planirati što kupiti, što držati u garaži pa ni u čemu se voziti. Ovo je strašno i iz svega je vidljiva nekoordiniranost u Vladi - kazao je Bubalo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 197
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije