Obavijesti

News

Komentari 5

Gori na Kamešnici: Vatrogasci paze da vatra ne ugrozi staje

Gori na Kamešnici: Vatrogasci paze da vatra ne ugrozi staje
1

Na terenu su 22 gasitelja iz Sinja i Trilja, koji očekuju pomoć zračnih snaga. Vatra gori na 1400 metara nadmorske visine, gori visoka trava, a puše i jak vjetar

VIDEO

Na Kamešnici opet gori. U nedjelju uvečer, unatoč velikim naporima vatrogasaca, opet se razbuktao požar kojega su cijelog tog dana gasili uz zemaljske snage i tri kanadera. 

Vatrogasci s terena kažu da vatru i sada na neki način drže pod nadzorom i kontroliraju da se ne bi ugrozile napuštene staje u planini. Na terenu su 22 gasitelja iz Sinja i Trilja, koji očekuju pomoć zračnih snaga.

Vatra gori na 1400 metara nadmorske visine, gori visoka trava. Najbliži lokalitet je Botičin dol.

Ljudima je vatri gotovo nemoguće prići jer nema puta, trebali bi se probijati kroz gustiš, a temperatura je već u ranim jutarnjim satima iznosila 31 stupanj. No, puše vrlo jak vjetar koji mijenja smjer.

Iskra vagona izazvala požar kod Hreljina?

U nedjelju oko 16.30 sati izbio je požar u blizini željezničke pruge iznad Hreljina. Izgorjelo je ukupno 12 hektara trave i niskog raslinja. Požar, kojeg je sa osam vozila gasilo 27 vatrogasaca iz JVP Rijeka te DVD Kostrena, Bakar, Hreljin i Zlobin, lokaliziran je oko 21 sat, no mjesto požara još uvijek je pod osiguranjem.

- Od jednog vatrogasca sam čuo da je uzrok požara bačeni opušak - rekao je čitatelj koji radi u blizini pruge.

No iz vatrogasne postrojbe Rijeka kažu da se pretpostavlja da je uzrok iskra od trenja vagona po tračnicama. Točan uzrok požara još uvijek se utvrđuje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.