Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
11 komentara

Lokalizirali požar kraj Vodica: Magistralu otvorili za promet

Na otoku Viru vatrogasci dežuraju blizu kuća za slučaj da požar krene u tom smjeru. Uz pomoć kanadera lokaliziran je požar koji je izbio kraj Vodica

čitatelj 24sata
Foto: čitatelj 24sata
11 komentara

Uz pomoć zrakoplovstva vatrogasci su lokalizirali požar koji je u četvrtak ujutro izbio kraj Vodica i zbog kojeg je bila zatvorena Jadranska magistrala. Vatrogasci su zaprimili dojavu o požaru otvorenog prostora na Srimi u 9.49. Požar je zahvatio travu, nisko raslinje i borovu šumu na površini od šest hektara. Gasiti su izašli JVP Vodice i JVP Šibenik, te dobrovoljna vatrogasna društva iz Zatona, Vodica, Tisnog, Pirovca, Šibenika, Zablaća i Brodarice. 

Požar je lokaliziran u 12.30 sati. Zemaljske snage su ostale čuvati požarište, a kanaderi su otišli gasiti na zadarsko područje. Cesta je otvorena u 12.04 sati.

Požar na Viru gasi i kanader i dva air tractora

Požar je planuo u naselju Lozice na otoku Viru u četvrtak oko osam sati. Gasi ga ukupno 20 vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe iz Zadra te vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Vira i obližnje Privlake. Gasiocima sa zemlje nešto prije 10 sati pridružio se i kanader, jer je žarište požara na nepristupačnom terenu. Nešto kasnije u pomoć su mu priskočila i dva air tractora. 

Vatrogasci dežuraju blizu kuća za slučaj da požar krene u tom smjeru nošen vjetrom, a iz operativnog vatrogasnog centra nam kažu da su kuće sigurne. 

U noći gorjelo u Galovcu i Povljani

Tijekom noći gorjelo je u Galovcu i Povljani, a vatru su pogasili profesionalni i dragovoljni vatrogasci s tih područja, kao i manje požare u Zadru, Biogradu i okolici prethodnog dana.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message