Obavijesti

News

Komentari 63

Gospić nakon 'Ličkog Ramba' Milinovića ima novog junaka: Petry dijeli svoje tajne vještine

Gospić nakon 'Ličkog Ramba' Milinovića ima novog junaka: Petry dijeli svoje tajne vještine

Video na kojem lički župan Ernest Petry demonstrira svoje znanje borilačkih vještina na gospičkom parkingu postao je viralan...

VIDEO

Dobro, ajde, uči, znači ovo držiš... a što ti je prva obrana na nogu? Opusti je, nema povlačenja, ne tučemo se mi, lekcije su iz kick boxinga koju dijelio lički župan Ernest Petry u gluho doba noći na gospićkom parkingu.

- Da, ja sam to na snimci. Bavio sam se trideset godina karateom, savateom, kick boxingom i tajlandskim boksom. Dečko koji stoji nasuprot mene je rekao kako je i on u treningu, a ja sam mu pokazao neke pokrete iz kick boxinga. Znao sam da se snima i dao sam dozvolu. Izborna kampanja je u tijeku i ovo je meni jako simpatično, a ako kojim slučajem znate neke borilačke vještine mogu i vama pokazati što sve znam. Naravno, ne da budete sparing partner. Ionako je u životu sve stvar samoobrane, a to sam radio tu večer - kazao je Ernest Petry, aktualni lički župan, koji u odijelu na parkingu obučava svog prijatelja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Ličko-senjski župan pokazuje svoje vještine 02:27

Cijeli video traje točno dvije minute i dvadeset i dvije sekunde. Dižu se ruke, postavlja se obrana da neprijatelj ne stigne uputiti udarac do glave. Potom se diže desna noga pa lijevo koljeno, a župan ne odustaje od obuke, iako se suparnik nećka da uputi udarac nogom prema osobi koja je na visokoj političkoj funkciji i dobrano starija od nje. Premda je suparnik i viši i fizički jači, župan Petry ga ohrabruje riječima: Imaš 'middle kick', 'high kick' ….ako spajaš ne mogu ti ništa, zaključuje svoju lekciju.

Video je posto viralan, a dijeli se masovno po Gospiću, pa je došao i u ruke Darka Milinovića. Njemu se nije svidio.

- Cijeli Gospić bruji o tome, a ovo je samo jedan u nizu incidenata koje župan radi. Znam da je bilo neku večer na parkingu snimano. Znamo da je izborna kampanja u tijeku pa je ovo još smješnije, a je li inspiracija Kung fu, Bruce Lee ili samo Smrtonosno oružje, ne znam, ali se vidi iza dvojca službeni automobil, i to BMW. Nakon nedavnog otvaranja bankomata, sad ljudi i još ovo gledaju. Cijeli se Gospić valja od smijeha - kazao je Darko Milinović, nekadašnji visokopozicionirani HDZ-ovac koji je također često pokazivao u kakvoj je fizičkoj formi na društvenim mrežama.

VIDEO HDZ-ov kung-fu župan Ernest Petry: Da, to sam ja na snimci. Mogu i vas naučiti...
VIDEO HDZ-ov kung-fu župan Ernest Petry: Da, to sam ja na snimci. Mogu i vas naučiti...

Milinović je tako svoj sportski duh i mišiće pokazivao dok je i on obnašao dužnost ličkog župana. Tako je 2009. pozirao bez majice dok je čistio travnjak i okućnicu na Viru. Dizao je i utege te pokazao isklesani torzo i nabrekle mišiće. Zvali su ga i 'Lički Rambo', a 2016. mu je bio pukao mišić.

- Pukao mišić, odvojio se od kosti, neopreznost, da ne kažem budalaština - objasnio nam je tada Milinović imobilizaciju.

A posljednjih dana cijeli Gospić bruji o incidentu koji se, kako navode svjedoci, dogodio na proslavi 50. rođendana župana Ernesta Petryja. Dan prije Uskrsa Petry je u gospićkom restoranu Stara dama slavio rođendan u društvu pedesetak gostiju, među kojima je bio i pročelnik HGSS-a i povjerenik Vlade RH za Gospić Josip Brozičević. Svi su plesali i zabavljali se, a u trenutku kad se trebalo dogoditi da Brozićević zapleše s Petryjevom tajnicom, župan je, kaže priča, izgubio kontrolu te verbalno, a i fizički, napao Brozičevića. U prvom razgovoru Brozičević nam je potvrdio da se Petryjeva ljutita reakcija dogodila baš u trenutku kad je trebao krenuti njegov ples s tajnicom, no Brozičević nije želio tvrditi da je upravo to kod Petryja izazvalo ljutnju.

Urnebesna snimka: Pogledajte kako HDZ-ov župan podučava borilačke vještine na parkingu!
Urnebesna snimka: Pogledajte kako HDZ-ov župan podučava borilačke vještine na parkingu!

- Došlo je do verbalnog incidenta, gurnuo me i zatražio da odem s rođendana. To sam i učinio jer nisam konfliktan tip – rekao nam je u razgovoru Brozičević koji kaže da je godinama bio dobar s županom Petryjem.

Naveo je i da mu je sve teško palo jer mu je i dan kasnije, na Plitvicama, Petry dao do znanja da su njihovi odnosi zahladili i "da nemaju više o čemu razgovarati".

Za komentar smo zamolili i Ernesta Petryja koji je sve demantirao rekavši da nema pojma o čemu pričamo te da je on obiteljski čovjek zgrožen našim pitanjima. Brozičevića je, citiramo, nazvao "dečkom iz kvarta s kojim je u prijateljskim odnosima" te je negirao da je bilo sukoba. Ni verbalnog, a još manje fizičkog, tvrdi.

VIDEO U Lici svečano otvorili bankomat, mještani: 'Malo kasni, ali nikad nije kasno'
VIDEO U Lici svečano otvorili bankomat, mještani: 'Malo kasni, ali nikad nije kasno'

Nakon toga ponovno smo se čuli s Brozičevićem koji je u drugoj varijanti razgovora pokušao umanjiti izjave iz prvog, ali je ipak rekao: “Posvađali smo se na rođendanu, ma bilo je to samo laprdanje. Pa sam otišao kući jer sam mislio da on od mene to očekuje”. U tom drugom razgovoru, za razliku od prvog, svađu Brozičević više nije zvao incidentom, i po novom se više nije sjećao je li tajnicu zamolio za ples. Svi su plesali, rekao je, pa mu je taj dio otišao iz sjećanja. Naglasio je i da sve što se dogodilo nema veze s njegovom funkcijom pročelnika HGSS-a, kao ni s činjenicom da je Vladin povjerenik, nego je isključivo riječ o trenucima iz njegovog privatnog života. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...