News

Komentari 28

Gospićki političar na putnim nalozima izvukao 25.000 kuna

Stipana Čačića policija je osumnjičila za nezakonito i nenamjensko korištenje oko 150.000 kn jedne udruge te za izvlačenje još 25.000 kn za neistinite putne naloge

Lokalnog političara iz Gospića Stipana Čačića policija je nakon kriminalističke istrage osumnjičila za nezakonito i nenamjensko korištenje oko 150.000 kuna jedne udruge te za izvlačenje još 25.000 kuna za neistinite putne naloge, priopćila je u ponedjeljak ličko-senjska Policijska uprava ne navodeći ime osumnjičenika.

Kako doznaje Hina, Čačić je kao tajnik Sportskog saveza Ličko-senjske županije radio malverzacije radi protupravnog stjecanja novca, ali i jednog stana, te je prošle godine, navodno zbog istih razloga, HNS raspustio cijelu Gradsku organizaciju kojoj je na čelu bio Stjepan Čačić. Potom se priklonio Narodnoj stranci-reformista, čiji je predsjednik Radimir Čačić.

Na pitanje novinara Hine, policija je potvrdila kaznenu prijavu za protupravne radnje pri stjecanju vlasništva na stan, a današnjom ga kaznenom prijavom tereti za zloporabu položaja i ovlasti, posebni slučaj krivotvorenja, zloporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

 Čačić je osumnjičen da je od travnja 2010. do 21. studenoga 2012. kao odgovorna osoba jedne udruge sa sjedištem u Gospiću ispunjavao neistinite putne naloge po kojima je sebi neosnovano isplaćivao naknade koje nisu manje od 25 tisuća kuna. Također se sumnjiči za nezakonito i nenamjensko korištenje financijskih sredstava kojima je raspolagala ta udruga radi pribavljanja protupravne imovinske koristi za jednu svoju pravnu osobu i jedan nogometni klub na području Ličko-senjske županije. Time su Sportski savez i više njegovih klubova oštećeni za najmanje 150 tisuća kuna.

Najčitaniji članci