Obavijesti

News

Komentari 0

Gotove konzultacije, Italija će u srijedu dobiti svoju novu vladu

Gotove konzultacije, Italija će u srijedu dobiti svoju novu vladu
1

Profesor ekonomije, Monti zaključio je dvodnevne konzultacije s predstavnicima stranaka, kao i s predstavnicima sindikata i industrijalaca. U srijedu ide Napolitanu

VIDEO

Sastavit ću vladu i njezin program, ali detalje vam ne mogu kazati, jer sve moram najprije obznatiti predsjedniku republike Girogio Napolitanu, izjavio je večeras novinarima mandatar za sastav talijanske Mario Monti.

U srijedu ujutro, kada će Monti otići na razgovor Napolitanu, Italija će imati novu vladu, nakon ostavke koju je u petak podnio premijer Silvio Berlusconi.

Profesor ekonomije, Monti zaključio je dvodnevne konzultacije s predstavnicima svih stranaka, kao i s predstavnicima sindikata i industrijalaca.

Sve stranke, osim Sjeverne lige, podupiru stvaranje nestranačke vlade. Jedino će Sjeverna liga biti u oporbi u parlamentu, koji bi trebao u četvrtak dati potporu Montijevoj vladi. Predstavnik Sjeverne lige i ministar unutarnjih poslova u Berlusconijevoj vladi, Roberto Maroni, izjavio je večeras, malo i u šali, kako je dobro što će barem jedna stranka biti u oporbi, jer bi u suprotnome bilo sve kao u Libiji.

Monti je na večerašnjoj konferenciji za novinare izjavio kako su i sindikati i industrijalci spremni na žrtve za prevladavanje dožnosničke krize. Svijesni su situacije i dat će svoj prilog za njezino prevladavanje, izjevio je Monti i naglasio kako je uvjeren u uspiješni razultat. Oporbena Demokratska stranka Pierluigija Bersanija, koja je prema ispitivanju javnosti trenutno najjačom u Italiji, dat će punu potporu Montiju.

Stranka Narod sloboda čelnika Silvija Berlusconija će također podržati Montija i, kako je rekao njezin tajnik Angelino Alfano, posebno će se zalagati za ostvarenje 39 točaka mjera ekonomskog ozdravljenja koje je zatražila Europska komisija. Dakle u srijedu bi trebala nastati 63. vlada talijanske republike na čelu s Montijem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...