Obavijesti

News

Komentari 56

Mišetić ponudio ostavku, ali Gotovina ostaje uz svoj tim

Mišetić ponudio ostavku, ali Gotovina ostaje uz svoj tim
5

U nedjelju se proširila vijest kako je general Ante Gotovina otkazao suradnju svom odvjetniku Luki Mišetiću. Takve priče demantirao je Gotovinin prijatelj Željko Dilber

VIDEO

General Gotovina dobro se drži, koliko god je to moguće. To je bilo i očekivano od njega. Iako je teško govoriti o tome je li ili nije optimističan u pogledu krajnjeg sudskog ishoda, rekao je Željko Dilber, Gotovinin najbolji prijatelj i suborac te čovjek od povjerenja.

- Kod Gotovine je primjetan optimizam jer vjeruje u svoju nevinost. To je ono što ga drži. Međutim, sve je na njemu ostavilo traga iako to ne pokazuje - rekao je Dilber. Za Večernji list je dodao kako je Gotovini presuda teško pala, ponajviše zbog supruge Dunje i sina Ante, koji su već toliko godina bez njega.

U subotu navečer Dilber se vratio iz Haaga i prije polaska za Zadar još se jednom telefonom čuo s generalom. Nisu se uspjeli vidjeti nakon izricanja presude, ali zato gotovo svaki dan razgovaraju telefonom. Dilber dodaje kako je general upoznat s prosvjedima i drugim događanjima u Hrvatskoj.

- Razumije da su prosvjedi demokratski izraz nezadovoljstva, ali i dalje, poslije presude, ostaje pri prijašnjem stavu da se ne prosvjeduje u njegovo ime - prenio je generalove poruke njegov prijatelj Dilber.

Iako se nakon presude nagađalo da je Ante Gotovina otkazao punomoć svojem branitelju Luki Mišetiću, Dilber je to opovrgnuo.

- To nije istina. Gospodin Mišetić je generalu ponudio ostavku u braniteljskom timu, ali je on nije prihvatio. Dapače, više je nego zadovoljan obranom - rekao je Gotovinin prijatelj. Goran Mikulčić, odvjetnik Mladena Markača, rekao je Jutarnjem listu da je general sam na odjelu među optuženim Srbima te da tamo više nema srodnu dušu.

Ni Markač ne mijenja svoj odvjetnički tim

- Obrane definitivno ne valjaju, čim su kazne ovakve. To je kao da kažete da ste igrali odlično, ali ste utakmicu izgubili, priznao je za Jutarnji list Markačev odvjetnik Goran Mikuličić. Dodao je i kako su oni kao obrana "očito negdje fulali", kad suce nisu uvjerili u svoje teze. No, general Mladen Markač odlučio je da, usprkos presudi, neće mijenjati svoj odvjetnički tim jer ista ekipa radi na predmetu od početka i poznaje ga. To ne isključuje korištenje vanjskih eksperta oko pojedinih pravnih pitanja u žalbi, objasnio je Mikuličić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 56

VIDEO

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'
LED VELIČINE ORAHA

FOTO Dvor pogodilo nevrijeme: 'Led je stukao sve što je stigao, nosilo je i trgalo nam krovove!'

Čitatelj nam je poslao fotografije nevremena koje je pogodilo Unčane u općini Dvor u ponedjeljak poslijepodne. DHMZ je poslao posebno upozorenje za dvije regije u utorak

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?
POLICIJA GA JE UHITILA

Tragedija kod Varaždina: Sin je ubio svog oca pa ranio i majku?

Nakon pružanja hitne medicinske pomoći, ozlijeđeni muškarac je preminuo na mjestu događaja
Izdali narančasto upozorenje za dio zemlje: Stiže nam novo jako nevrijeme uz pljuskove i tuču
PRIPAZITE!

Izdali narančasto upozorenje za dio zemlje: Stiže nam novo jako nevrijeme uz pljuskove i tuču

Narančasto upozorenje izdano je za nevrijeme od sredine utorka u većini središnje Hrvatske, zbog obilnijih pljuskova pogotovo u zapadnijim područjima, a tuče i olujnih udara vjetra u istočnijim