Obavijesti

News

Komentari 55

'Kolinda je najbolji kandidat, ona ima znanja za tu poziciju'

'Kolinda je najbolji kandidat, ona ima znanja za tu poziciju'
1

HDZ-ov saborski zastupnik i sin prvog hrvatskog predsjednika Miroslav Tuđman izjavio je kako Kolinda Grabar-Kitarović jedina od svih kandidata ima znanja i umijeće za poziciju predsjednice Republike

VIDEO

Na pitanje novinara da li bi njegov otac, prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, bio zadovoljan Hrvatskom danas, Miroslav Tuđman istaknuo je kako je nezahvalno govoriti što netko drugi misli ili bi mislio. 

- Za ovakvu Hrvatsku smo mi zaslužni, a on je odgovoran i zaslužan za onaj period dok je imao odgovornost, dok je bio predsjednik Hrvatske. Što se tiče posljednjih 20 godina, očito smo imali političkih i gospodarskih padova i uspona zadnje vrijeme i to je nešto s čime se mi sami moramo suočiti. Mi smo imali period detuđmanizacije koja se pokazala da je naprosto bila na štetu ukupnog razvoja Hrvatske - istaknuo je.

Novinari su ga upitali i slaže li se sa svojim bratom da Andrej Plenković ne vodi Tuđmanovu politiku. 

- Što moj brat misli, iskreno, ne znam, ali svatko ima slobodu mišljenja pa morate  to pitati njega. Ovo što Plenković i ova Vlada vodi,  to je jedna politika kojoj svatko od nas može naći zamjerke, ali nitko nije predložio bolju politiku. Treba poći od činjenice da je Plenković predsjednik HDZ-a, da se HDZ poziva na naslijeđe predsjednika Tuđmana. Međutim, ovdje govorimo o nečemu drugome, a to je da su načela na kojima je formiran HDZ i stvorena Hrvatska vrijednosti, a praktične odluke ovise o konkretnoj situaciji. Današnja situacija nije ista kao prije i ne može se mjeriti sa prijašnjim vremenima - rekao je. 

Zagreb: Plenković u Saboru podnosi izvješće o radu Vlade

Na pitanje koji kandidat za predsjednika države je najbolji, Miroslav Tuđman istaknuo je kako je to Kolinda Grabar-Kitarović. 

- Posao predsjednice ili predsjednika Republike podrazumijeva određena znanja, umijeća, poznavanje situacije, a mislim da je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović jedini kandidat koji to ima. Svi ostali kandidati nemaju to iskustvo i znanje da bi mogli uspješno doći na tu poziciju i odraditi mandat - poručio je. 

Osvrnuo se i na Miroslava Škoru. 

- Nemam ništa protiv njega, mislim da je pristojna osoba, dobar pjevač, ali on se mora odlučiti da li se kandidira za predsjednika države ili da sređuje stvari u HDZ-u - istaknuo je. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa