Grad Osijek osigurao 1,5 mil. kn za božićnice umirovljenicima | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 0

Grad Osijek osigurao 1,5 mil. kn za božićnice umirovljenicima

Grad Osijek osigurao 1,5 mil. kn za božićnice umirovljenicima

Potpredsjednik osječkoga Gradskog vijeća Drago Šerić najavio je da isplata božićnica osječkim umirovljenicima počinje početkom prosinca, a bit će im dostavljena poštom na njihove kućne adrese

VIDEO

Za isplatu božićnica osječkim umirovljenicima u gradskom proračunu ove je godine osigurano 1,5 milijuna kuna, a procjenjuje se da će božićnicu dobiti oko deset tisuća umirovljenika, izvijestila je u srijedu osječka gradska uprava.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić rekao je na konferenciji za novinare kako će isplatom biti obuhvaćeni umirovljenici s mirovinom do 2.500 kuna, a božićnice su podijeljene u pet isplatnih razreda, ovisno o visini mirovine. Dodao je kako će najveću božićnicu od 400 kuna dobiti umirovljenici s mirovinom do tisuću kuna, a umirovljenicima s mirovinom od dvije do 2.500 kuna isplatit će se božićnica od 100 kuna.

U Samoboru već počela isplata gradskih božićnica: Evo i koliki su iznosi u drugim gradovima
U Samoboru već počela isplata gradskih božićnica: Evo i koliki su iznosi u drugim gradovima

Osim umirovljenika, božićnicu od 300 kuna dobit će i 520 nositelja prava za naknadu troškova stanovanja te 12 beskućnika smještenih u osječkom Centru za prihvat beskućnika, a za djecu iz socijalno ugroženih obitelji bit će osiguran i dar za božićne blagdane, rekao je gradonačelnik Radić.

Potpredsjednik osječkoga Gradskog vijeća Drago Šerić najavio je da isplata božićnica osječkim umirovljenicima počinje početkom prosinca, a bit će im dostavljena poštom na njihove kućne adrese.

Rastu plaće za 240.000 zaposlenih: Povećat će im se i božićnica, regres te dar za djecu
Rastu plaće za  240.000 zaposlenih: Povećat će im se i božićnica, regres te dar za djecu

Pročelnik gradskog Upravnog odjela za socijalnu zaštitu, umirovljenike i zdravstvo Romano Kristić rekao je kako svi umirovljenici koji primaju mirovinu iz dva ili više izvora, rade na pola radnog vremena ili su status umirovljenika stekli u posljednjih mjesec dana moraju podnijeti zahtjev za isplatu božićnice tom odjelu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta
VREMENSKA PROGNOZA

Pakleni petak, Hrvatska opet u crvenom: Ovakve temperature očekuju nas tijekom cijelog ljeta

Danas će prevladavati sunčano i vrlo vruće. Poslijepodne u unutrašnjosti uz jači razvoj oblaka samo rijetko moguć poneki pljusak