Obavijesti

News

Komentari 0

Grad Zagreb će platiti račune struje građanima koji borave u stambenim kontejnerima

Grad Zagreb će platiti račune struje građanima koji borave u stambenim kontejnerima

Korisnici tako sada imaju pravo na podmirivanje računa ili nadoknadu iznosa računa za električnu energiju do prestanka korištenja stambenog kontejnera

VIDEO

Grad Zagreb će podmiriti račune distributerima električne energije ili nadoknaditi iznos plaćenih računa za struju građanima koji su smješteni u stambene kontejnere nakon potresa, odluka je koju su u utorak na sjednici Skupštine zastupnici jednoglasno prihvatili.

Korisnici tako sada imaju pravo na podmirivanje računa ili nadoknadu iznosa računa za električnu energiju do prestanka korištenja stambenog kontejnera.

Mogu ostvariti to pravo podnošenjem zahtjeva Gradu Zagrebu za podmirivanje neplaćenih računa ili nadoknadu plaćenih iznosa računa za električnu energiju koji su ispostavljeni do kraja travnja 2021. 

Osim toga  su dužni dostaviti specifikaciju i preslike neplaćenih računa ili dokaze o plaćanju računa te dokumentaciju koja je nužna za isplatu sredstava.

Grad Zagreb će u roku od 30 dana od dana zaprimanja urednog zahtjeva podmiriti iznos neplaćenih računa ili nadoknaditi plaćene iznose računa za električnu energiju koji su ispostavljeni do kraja travnja 2021.

Za račune koji će se ispostavljati od 1. svibnja 2021., mjesečno će se nadoknađivati iznos plaćenih računa u visini utroška električne energije bez naknada i kamata, a najviše do 3.000 kuna mjesečno po stambenom kontejneru, u roku od 15 dana od dana zaprimanja dokaza o plaćanju računa za električnu energiju.

Zastupnici su na sjednici prihvatili i gradonačelnikov prijedlog Zagrebačke strategije borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti te prijedlog akcijskog plana Grada Zagreba za provedbu Europske povelje o ravnopravnosti žena i muškaraca na lokalnoj razini, oba dokumenta za razdoblje od 2021. do 2025.

Zastupnici su od jutros uspjeli raspraviti tek deset od ukupno 66 točaka dnevnog reda. Nastavak sjednice je u srijedu, 17. ožujka u 9,30 sati, a pred zastupnicima je još 56 točaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Palčići iz potresa jači su od svih magnituda: Spašavali smo ih ručno i grijali u portirskoj kućici
GODINU DANA POSLIJE

Palčići iz potresa jači su od svih magnituda: Spašavali smo ih ručno i grijali u portirskoj kućici

Plus+ U vrijeme potresa koji je 22. ožujka prošle godine u 6:26 minuta zatresao Zagreb ovi su mališani bili na odjelu intenzivne skrbi u Petrovoj bolnici. Evo ih danas, zdravi i veseli podsjećaju da je život čudo

Dame su ušle u gojzerice, stavile kacige i popele se na krovove da pomognu Zagrebu
NINJA KROVNJAČE

Dame su ušle u gojzerice, stavile kacige i popele se na krovove da pomognu Zagrebu

Volonterke i volonteri u Hrvatskoj su pokazali da kada je najgore oni prvi priskaču u pomoć ne pitajući hoće li im se to ikada ikako vratiti. Takve su i ove dame koje su nakon potresa sanirale dimnjake i krovove grada
Gledajte posebnu emisiju na 24sata o godišnjici potresa
PRATITE UŽIVO

Gledajte posebnu emisiju na 24sata o godišnjici potresa

Mnogi ljudi ostali su bez krova nad glavom nakon jakog potresa koji je u 6:24 prije točno godinu dana pogodio Zagreb. Naši će se reporteri tijekom dana javljati s brojnih lokacija, a za 24sata će pričati i brojni gosti