Grad Zagreb o dodijeljivanju stipendije Milanovićevom sinu: Uvjeti su ocjene i izvrsnost | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 5

Grad Zagreb o dodijeljivanju stipendije Milanovićevom sinu: Uvjeti su ocjene i izvrsnost

Grad Zagreb o dodijeljivanju stipendije Milanovićevom sinu: Uvjeti su ocjene i izvrsnost

Osim za izvrsnost, Grad Zagreb dodjeljuje i stipendije za učenike i studente na temelju socioekonomskog statusa, za deficitarna zanimanja, za studente s invaliditetom i za studente pripadnike romske manjine

VIDEO

Iz Grada Zagreba u srijedu su o dodjeli stipendije za izvrsnost sinu predsjednika RH, poručili da kandidati moraju biti redoviti učenici, završiti prethodne razrede srednje škole s odličnim, uz izvannastavna i izvanškolska postignuća, a dobit će je oni s najvećim brojem bodova.

Izvijestili su to u srijedu Hini iz Grada Zagreba vezano uz medijske napise o dodjeli stipendije za izvrsnost sinu predsjednika RH koji je također na listi za stipendiju za izvrsnost. 

"Stipendija se dodjeljuje temeljem Odluke o Stipendiji Grada Zagreba za izvrsnost koja, kao kriterije, propisuje da kandidati moraju biti redoviti učenici trećeg ili višeg razreda srednje škole u Gradu Zagrebu i da su završili prethodne razrede srednje škole s odličnim uspjehom uz izvannastavna i izvanškolska postignuća", priopćili su iz Službe za informiranje i medije Ureda gradonačelnika.

Navode i da u postupcima provođenja natječaja, Povjerenstvo za dodjelu stipendije temelji bodovanje na kriterijima koje je Odlukom propisala Gradska skupština Grada Zagreba, a pravo na stipendiju Grada Zagreba imaju kandidati koji su ostvarili najveći broj bodova.

Osim za izvrsnost, Grad Zagreb dodjeljuje i stipendije za učenike i studente na temelju socioekonomskog statusa, za deficitarna zanimanja, za studente s invaliditetom i za studente pripadnike romske nacionalne manjine.

"U ovoj školskoj/akademskoj godini, planira se dodijeliti oko 40 posto više stipendija u odnosu na prošlu školsku/akademsku godinu (rast od 694 stipendija na cca 1.000 stipendija), za što je u proračunu Grada Zagreba za 2023. osigurano 5.786.800 eura ili 43.600.644,60 kuna", istaknuli su u Gradu Zagrebu.

Napomenuli su i da je na internetskim stranicama Grada Zagreba ranije javno objavljen Prijedlog rang-liste učenika za dodjelu Stipendije Grada Zagreba za izvrsnost za školsku godinu 2022/2023. 

Nakon što su neki mediji objavili da je sin predsjednika Republike dobio od Grada Zagreba stipendiju za izvrsnost, predsjednik Zoran Milanović izjavio je u srijedu da je njegov sin Marko dobio stipendiju Grada Zagreba jer je izvrstan sportaš pa bi dobio stipendiju i da je imao lošije ocjene, te je ponovno odbacio optužbe da je njegova supruga intervenirala radi podizanja ocjena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 5

VIDEO

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika
ŠOK U ZAGREBAČKOJ BOLNICI

U KB Sveti Duh umrlo dijete (7) tjedan nakon operacije krajnika

Dijete je, sedam dana po učinjenoj tonzilektomiji i šest dana po otpustu iz Bolnice, dovezeno bez vitalnih funkcija, odgovorili su nam iz KB Sveti Duh

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...
VIDEO: DRAMA U ZAGREBU

Spasili radnike koji je zatrpalo gradilište, a onda počeo curiti plin. Direktor: Još utvrđujemo...

Na radilištu u Podsljemenu spašavali su muškarce koji su ostali zatrpani. Jedan muškarac ima ozljedu ruke, a drugi ima višestruke ozljede i prijelome, neslužbeno doznajemo.
VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Obračun u noćnom klubu u Vodicama: 'Skrili smo se i čuli pucanje, čovjek je bio krvav...'

VODICE - Oko tri ujutro čuli smo pucnjavu u klubu u Vodicama, javlja nam čitateljica. Dodaje kako su svi u panici krenuli prema izlazu. - Kad smo pobjegli iz kluba, otišli smo u ulicu iza njega, kako bi se sakrili. Pored nas je prošao čovjek s krvavim mrljama po vratu i majici - govori čitateljica. Policija nam je potvrdila da je sinoć došlo do fizičkog obračuna u Vodicama te da su izvidi u tijeku.