News

Komentari 44

Građani podnijeli više od 500 pritužbi na obiteljske liječnike

Građani podnijeli više od 500 pritužbi na obiteljske liječnike

Tako je od uspostave nove e-mail adrese do 9. prosinca zaprimljeno je ukupno 508 pritužbi, od kojih su 104 pritužbe sadržavale sve potrebne podatke, te su proslijeđene u nadležno postupanje

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) prije deset dana je otvorio e-mail adresu zovem.doktora@hzzo.hr na koju se može poslati prigovor ako pacijenti ne mogu uspostaviti kontakt s ordinacijama primarne zdravstvene zaštite.

Iz HZJZ-a tvrde da je razlog tome što su Ministarstvo zdravstva i HZZO u razdoblju od početka pandemije učestalo zaprimali prigovore osiguranika u vezi s otežanim ostvarivanjem zdravstvene zaštite u ordinacijama izabranih doktora primarne zdravstvene zaštite zbog nemogućnosti uspostave kontakta s ordinacijama osobno ili e-mailom i telefonom, piše Glas Slavonije

- Pritužbe su nam stizale na različite mail adrese u Ministarstvu i HZZO-u te telefonom. Zbog toga je 30. studenoga otvorena jedna, objedinjena mail adresa, zovem.doktora@hzzo.hr, na koju se osigurane osobe mogu javiti i napisati s kojim se problemima susreću prilikom pokušaja komuniciranja sa svojim izabranim doktorima. S obzirom na to da su dosadašnje pritužbe često bile manjkave, anonimne i s nedostatkom informacija koje bi nam pomogle u rješavanju problema, naglasili smo kako, pišući nam na novu mail adresu, osigurane osobe trebaju navesti sve one podatke koji su nam potrebni kako bismo im pomogli u ostvarivanju prava na zdravstvenu zaštitu u ordinacijama izabranih doktora. U prigovoru je potrebno navesti osobne podatke (ime i prezime, OIB i telefon za kontakt) te ime i prezime izabranog doktora - objašnjavaju iz HZZO-a.

Tako je od uspostave nove e-mail adrese do 9. prosinca zaprimljeno je ukupno 508 pritužbi, od kojih su 104 pritužbe sadržavale sve potrebne podatke, te su proslijeđene u nadležno postupanje.- Većinom se građani žale na nemogućnost uspostavljanja kontakta s izabranim doktorom opće odnosno obiteljske medicine, te zbog toga na otežanu dostupnost zdravstvene zaštite, kao i na lošu organizaciju rada pojedinih domova zdravlja i ostalih ugovornih ordinacija. Također, pojedine osigurane osobe iskoristile su priliku te su preko ove e-mail adrese pohvalile rad svojih izabranih doktora obiteljske medicine - govore iz Službe za odnose s javnošću HZZO-a. 
 

Najčitaniji članci