Obavijesti

News

Komentari 12

Građani Zagreba do sada podnijeli gotovo 2000 prijava štete zbog olujnih nevremena

Građani Zagreba do sada podnijeli gotovo 2000 prijava štete zbog olujnih nevremena
2

Danas se očekuje najveći broj intervencija vatrogasaca po cijelom gradu, budući da je nedjelja pa dobrovoljni vatrogasci mogu pojačano volontirati, a sanacija posljedica nastavit će se i u sljedećim danima

VIDEO

Gradske službe u Zagrebu i danas nastavljaju sa sanacijom posljedica ovotjednih olujnih nevremena. Napori su usmjereni ka uklanjanju i odvozu prethodno palih stabala i granja, sanaciji infrastrukture te čišćenju i pranju ulica, napisali su iz Grada Zagreba na svom Facebook profilu.

Danas se očekuje najveći broj intervencija vatrogasaca po cijelom gradu, budući da je nedjelja pa dobrovoljni vatrogasci mogu pojačano volontirati, a sanacija posljedica od strane svih gradskih službi će se nastaviti i u sljedećim danima.

Građani su do nedjelje ujutro podnijeli više od 1900 prijava štete od posljedica olujnih nevremena, a četvrt s najviše prijava je Trešnjevka sjever:

- Brezovica – 29
- Črnomerec – 119
- Donja Dubrava – 119
- Donji Grad – 65
- Gornja Dubrava – 175
- Gornji Grad – 88
- Maksimir – 98
- Novi Zagreb istok – 99
- Novi Zagreb zapad – 99
- Peščenica – 86
- Podsljeme – 27
- Podsused – 115
- Sesvete – 146
- Stenjevec – 179
- Trešnjevka jug – 128
- Trešnjevka sjever – 212
- Trnje – 124

Iz Grada podsjećaju da prijave oštećenja stambene jedinice ili obiteljske kuće od nevremena vlasnik stana ili kuće treba prijaviti putem web aplikacije https://arcg.is/0q8CDi0.

Štetu se može prijaviti i na na brojeve telefona: 091/162-2037, 091/162-2035 i 091/162-2030, 091/162-2005, 091/162-2013, radnim danom od 8 sati do 20 sati te osobno u pisarnici Gradske uprave, na adresi Trg Stjepana Radića 1, u uredovno radno vrijeme od 8 sati do 15:30 sati.

Promet se u gradu odvija normalno, osim na području Savskog gaja gdje je još u tijeku popravak ispravljaču stanice, zbog čega tramvajska linija 7 i dalje vozi skraćeno do Sopota, a umjesto nje voze autobusi 109 i 607. Popravak semafora na križanju Prisavlje-Cvjetno naselje i Bolnička-Vrapčanska je također u tijeku. Ostali semafori su u funkciji. 

Djelatnici gradske ustanove Dobri dom su od petka do danas pripremili i podijelili 550 toplih obroka i 120 sendviča, jabuka i sokova za pripadnike vatrogasnih postrojbi i volontere iz civilne zaštite. 

Iz Grada Zagreba i dalje mole građane da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima, dječjim igralištima i rekreativno-sportskim objektima na Jarunu, Bundeku, Šalati, Sopotu i Hipodromu, zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja pojedinih grana oštećenih stabala. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.