Obavijesti

News

Komentari 38

Grbin: Građane zanima kada će Vlada početi raditi svoj posao?

Grbin: Građane zanima kada će Vlada početi raditi svoj posao?
5

Nezadovoljni radom Vlade, a imajući u vidu da vladajući o tome ne žele razgovarati, istaknuo je Peđa Grbin, SDP se odlučio na interpelaciju kojom traže tri stvari

VIDEO

Nakon izvješća Europske komisije, SDP je u saborsku proceduru u petak uputio interpelaciju o radu Vlade radi neuspjeha u provođenju strukturnih reformi.

- Izvješće EK toliko je potreslo vladajuće da su odlučili pustiti spin kako će predsjednik Vlade biti jedan od kandidata za predsjednika EK. Kao da bi ovi u europskoj pučkoj stranci stavili ove neuspješne da ih vode - istaknuo je predsjednik Kluba SDP-a Arsen Bauk.

POGLEDAJTE VIDEO:

Potpredsjednik stranke Peđa Grbin naglasio je kako je Vlada u potpunosti zakazala u provođenju nacionalnog programa reformi. 

- Interpelacija se odnosi, ne samo na ono što je navedeno u izvješću EK, već prije svega na ono što zanima hrvatske građane, a to je kada će Vlada početi raditi svoj posao, odnosno provoditi reforme koje su nužne kako bi Hrvatska mogla početi funkcionirati kao normalna i uređena  država - istaknuo je Grbin.

Dodao je kako se u izvješću EK navodi da nema reformi javne uprave, napretka u ostvarivanju usklađivanja okvira plaća, glede mirovinskog sustava...

- Istovremeno je došlo do smanjenja rasta BDP-a unatoč najavljivanom rastu od 3,2 posto. On je rastao samo 2,8 posto, a u zadnjem kvartalu 2017. u potpunosti smo podbacili kada se uspoređujemo sa susjednom Slovenijom ili Rumunjskom. Javni dug je narastao za 3,7 posto u odnosu na godinu prije. Usporedbe sa Austrijom ili Švicarskom, kao što su neki najavljivali, za Hrvatsku su još uvijek znanstvena fantastika - poručio je.

'Tražimo detaljno izvješće o provođenju reformi'

Nezadovoljni radom Vlade, a imajući u vidu da vladajući o tome ne žele razgovarati, istaknuo je Grbin, SDP se odlučio na interpelaciju kojom traže tri stvari.

- Da Vlada dostavi detaljno izvješće o provođenju nacionalnog plana reformi koji je sama usvojila. Da svaka dva mjeseca Saboru dostavlja izvješće o provođenju reformi u budućem razdoblju. Te osnivanje nacionalnog tijela na razini Sabora sastavljeno, ne samo od zastupnika, već od predstavnika sindikata, poslodavaca, udruga, predstavnika akademske zajednice, stručnjaka, predstavnika medija, koje bi nadziralo provođenje reformi - istaknuo je.

Ono što usvajamo i što previđamo da se u državi mora napraviti u godinu dana, naglasio je Grbin, ne smije ostati mrtvo slovo na papiru. 

- Hrvatska stagnira i na ovaj način ćemo vrlo brzo doći u situaciju da smo doista posljednji vagon u vlaku koji se zove Europska unija. SDP-u je to neprihvatljivo - poručio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"