Obavijesti

News

Komentari 58

Grčić: Na koji način bi Čačić rušio Vladu koju je stvarao?

Grčić: Na koji način bi Čačić rušio Vladu koju je stvarao?
3

Na koji to način bi gospodin Čačić rušio Vladu koju je stvarao? Formiranje HNS Reformista nije nikakav čin koji bi rušio Vladu, rekao je potpredsjednik Vlade Grčić

VIDEO

Potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić u službenom posjetu Općini Tisnonačelnikom Ivanom Klarinom je u petak obišao infrastrukturne projekte koje je njegovo financiralo kroz programe u 2013. godini: Dom za starije i nemoćne u vrijednosti šest milijuna kuna i zgradu školske vrijedne 14 milijuna kuna.

- Vidite, s obzirom da smo već dugo s Općinom Tisno u ovim projektima bilo je i vrijeme da ih obiđem zajedno s načelnikom Klarinom. Radi se o dva zaista impozantna punkta za ovu općinu, jedan je punkt na kojem se grupira socijalna infrastruktura, dom za starije, ambulanta, ljekarna i hitna pomoć, a drugi punkt je namijenjen mladima, sa školom i sportskom dvoranom - rekao je ministar Grčić.

"Formiranje HNS Reformista nije nikakav čin koji bi rušio Vladu"

Zamoljen za komentar izlaska Radimira Čačića iz zatvora, Grčić je kazao kako ne smatra da bi to moglo prouzročiti probleme Vladi. 

Apsolutno ne. Na koji to način bi gospodin Čačić rušio Vladu koju je stvarao? Formiranje HNS Reformista nije nikakav čin koji bi rušio Vladu - rekao je Grčić.

"Nema novih poreznih izmjena"

Potpredsjednik Vlade, također na pitanje novinara, odbacio je mogućnost izmjena poreza. 

-  Nema novih poreznih izmjena. Ono što smo zapisali i program konvergencije i uskladili s Europskom unijom za iduće tri godine ili, u najmanju ruku u trajanju mandata ove Vlade, je da nema novih poreza ni za građane ni za firme. Jedan od zahtjeva Europske komisije u okviru preporuka za strukturne reforme je i daljnja prilagodba strukture poreznog sustava i ja bih rekao da ćemo na neki način morati ići od širokog opterećenja na potrošnju i građane prema specifičnim porezima koje smo već najavili, a to su porezi na imovinu, na kapital, na bogatije slojeve društva - rekao je Grčić.

Vezano za najave ministra Miranda Mrsića, koji je kazao da Vlada ne prihvaća preporuku Europske unije da što prije povisi dobnu granicu za odlazak u mirovinu na 67 godina, Grčić je rekao da bi Europa po tom pitanju morala biti fleksibilnija prema Hrvatskoj. 

"Produljenje radnog vijeka do 67.? Europa tu mora biti fleksibilna"

- U osam preporuka, vrlo obimno obrazloženih, mi praktički nismo imali prigovora, osim na ovu jednu stvar. O tome sada razgovaramo s Europskom komisijom jer nam je interes da zakon koji smo nedavno donijeli ne moramo odmah ili vrlo skoro mijenjati. Definirali smo određene parametre u skladu sa specifičnostima hrvatske situacije. Mi upozoravamo na činjenicu da, ukoliko bi odmah išlo produljenje radnog vijeka na 67 godina, da bi to u odnosu na životni vijek prosječnog Hrvata značilo samo pet do šest godina uživanja mirovine. To je odstupanje u dosta u širokom rasponu od nekih razvijenih europskih zemalja i držimo da bi oni tu morali prema nama ipak biti malo fleksibilniji. Velik broj nezaposlenih mladih je povezani problem, ali on bi se trebao rješavati na drugačiji način, oživljavanjem gospodarstva i novim zapošljavanjem - rekao je Grčić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...