Obavijesti

News

Komentari 66

Grčić: Rezultati su u drugom kvartalu bolji nego u prvom

 Grčić: Rezultati su u drugom kvartalu bolji nego u prvom
3

Bit ćemo zadovoljni ako osobna potrošnja ovim rastom kompenzira pad u prvom kvartalu, rekao je Grčić. Iako do oporavka neće doći, tvrdi da su porasla ulaganja

VIDEO

Do oporavka ipak neće doći, no porasla su strana ulaganja, kazao je potpredsjednik Vlade Branko Grčić na početku tiskovne konferencije o investicijama. Grčić je rekao kako je ove godine zabilježeno 460 mil. eura novih ulaganja.

- Bit ćemo zadovoljni ako osobna potrošnja ovim rastom kompenzira pad u prvom kvartalu - rekao je Grčić.

Riječ je o prezentaciji rezultata u drugom kvartalu koji su bolji nego u prvom kvartalu, kaže Grčić. Dodao je da u segmentu javnih investicija napravljena šestomjesečna revizija te su s upravama javnih poduzeća pogledali njihove planove i tražili rebalans planova u skladu s onim za što drže da se 100 posto može realizirati ove godine, da dinamiku investicija pomaknu unaprijed. Grčić je rekao kako većinu investicija treba riješiti do 10. mjeseca te da rezultat rebalansa nije dramatičan.

- Plan je rebalansiran za 700 mil. kuna, tj. za toliko je manji od onog na početku godine, kaže Grčić.

Nekoliko timova ostvarilo dobre rezultate

- Tražili smo od uprava da nam garantiraju ostvarenje investicija u vrijednosti 13,6 mlrd. kuna. Te su investicije ostvarive. Do kraja godine one će biti ostvarene, a to bi bilo 23 posto više nego ukupne investicije u javnom sektoru iduće godine - rekao je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Naglasio je i kako je realizacija u prvom polugodištu veća za 30% u odnosu na prošlu godinu.

- Do sada je otklonjena prepreka za projekte približno vrijedne 16 milijardi kuna, cilj je vrijednost od 22 milijarde kuna - rekao je Hajdaš Dončić.

Hajdaš Dončić istaknuo je nekoliko timova koji su ostvarili dobar rezultat, istaknuvši posebno željezničarske timove.

Vrdoljak: Moramo biti konkurentniji

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je kako su dva osnovna cilja - Hrvatska mora biti konkurentnija i rast se mora bazirati na privatnom kapitalu i investicijama. Provedeno je 28 aktivnosti za poboljšavanje investicijske klime, naglasio je Vrdoljak.

- Zakon o strateškim investicijskim projektima isto nije zanemariv argument za jesen, jer niz investitora pita kada će doći u fazu kada bi mogli koristiti taj zakon - rekao je Vrdoljak. Naglasio je i kako je osnovano Povjerenstvo za internacionalizaciju hrvatskog gospodarstva, objašnjavajući kako su financijski centri često neinformirani o investicijskim prilikama u Hrvatskoj. Vrdoljak je zaključio kako nema razloga da ne bude bolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati