News

Komentari 0

Grčki premijer došao u posjet i razgovarao s Jandrokovićem

Grčki premijer došao u posjet i razgovarao s Jandrokovićem

Jandroković je zahvalio na grčkoj potpori hrvatskim aspiracijama za pristupanjem OECD-u, eurozoni i šengenskom prostoru

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković razgovarao je u četvrtak u Zagrebu s grčkim premijerom Kiriakosom Micotakisom koji boravi u službenom posjetu Hrvatskoj, priopćio je Sabor.

Na sastanku su potvrđeni tradicionalno vrlo dobri i prijateljski bilateralni odnosi dviju mediteranskih zemalja. Osim unutar europskih i euroatlantskih integracija, Hrvatska i Grčka surađuju i u inicijativi MED9 koja okuplja devet članica Europske unije s područja Mediterana.

Jandroković je zahvalio na grčkoj potpori hrvatskim aspiracijama za pristupanjem OECD-u, eurozoni i šengenskom prostoru.

Sugovornici su osobito zadovoljni zbog stalnog rasta gospodarske razmjene što otvara mogućnost daljnjih investicija. Potencijali za napredak postoje u sektorima energetike, prometa te turizma, kao i u području infrastrukture gdje grčke tvrtke sudjeluju u izgradnji pristupnih cesta Pelješkom mostu.

Vezano za migracijsku politiku, Jandroković je izrazio solidarnost s Grčkom koja štiti vanjske granice Europske unije.

Dužnosnici su razgovarali i o aktualnoj situaciji u Ukrajini i jugoistočnoj Europi, s naglaskom na Bosnu i Hercegovinu pri čemu je Jandroković istaknuo uvažavanje stavova hrvatskih predstavnika te konstitutivnog i jednakopravnog statusa Hrvata u toj zemlji, stoji u priopćenju.

Najčitaniji članci