Obavijesti

News

Komentari 70

Greta očarala Terminatora: Čak joj je poslao i električni auto...

Greta očarala Terminatora: Čak joj je poslao i električni auto...
1

Schwarzenegger i Thunberg često govore o klimatskih promjenama, a upoznali su se ranije ove godine u Austriji. Poznati glumac je tada rekao da će joj pomoći kako god može, a sada joj je 'sredio' auto za put

Mlada ekološka aktivistica Greta Thunberg ne jede meso, putuje automobilom s motorima na unutarnje izgaranje, ne vozi se avionom, a sve kako bi što više smanjila ugljični otisak koji svakodnevno iza svakog čovjeka ostaje na Zemlji. Upravo zato je na nedavni UN-ov summit o klimatskim promjenama u SAD-u došla jedrilicom preko Atlantika. Međutim, kako onda putovati po SAD-u?

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Tu joj je odlučio pomoći Arnold Schwarzenegger, legenda akcijskih filmova i nekadašnji guverner Kalifornije. Prvo joj se ponudio posuditi svoj električni automobil Hummer, ali to nije ispalo praktično jer zapravo to nije njegov osobni automobil. Međutim, Schwarzenegger je uspio srediti automobil Tesla za Gretu kako bi bez ispuštanja CO2 u atmosferu mogla stići s UN-ovog summita u New Yorku do Montreala gdje se prošli petak održao veliki prosvjed zbog klimatskih promjena, piše Men's Health.

Schwarzenegger i Thunberg upoznali su se ranije ove godine u Austriji. Glumac je tada rekao kako ga je Greta očarala te da će joj pomoći kako god može. Oboje su veliki ekolozi i borci protiv klimatskih promjena te često sudjeluju na konferencijama o klimatskoj krizi.

Proteklog tjedna mnogi političar kritizirali su Gretu zbog njenih istupa pa su se neki čak rugali njenim godinama i Aspergerovom sindromu od kojeg boluje. Međutim, isto tako je dobila i veliku potporu. Na prosvjedu u Montrealu skupilo se više od 300.000 ljudi koji su pokazali da nije sama u borbi protiv klimatskih promjena.

- Drago mi je vidjeti sve ove ljude, svakoga tko je strastven u prosvjedu i štrajku- Ovo je jako dobar dan, rekla bih - rekla je Greta na prosvjedu.