Obavijesti

News

Komentari 192

Grmoja: "Most će dati čovjeka za MUP, a ja idem u Metković"

Grmoja: "Most će dati čovjeka za MUP, a ja idem u Metković"
5

Ivan Tepeš je javno pozvao USKOK da ispita i HSU i SDP i Zorana Milanovića: 'Rusak je razgovarala s Milanovićem u petak u 12.30 sati u Banskim dvorima'

VIDEO

Most je otpočetka tražio šest ministarstava vezana uz najveće probleme u Hrvatskoj - javna uprava, pravosuđe, zaštita okoliša, poljoprivreda, gospodarstvo i unutarnji poslovi - rekao je Nikola Grmoja u Otvorenom na HRT-u. Pritom je Most, kaže Grmoja, Oreškoviću predložio 2+1 kandidata za svako ministarstvo, a on će zatim izabrati one s kojima može najbolje surađivati. No, Grmoja nije želio spominjati imena.

Arsen Bauk je kazao da mu se ne čini da Orešković sam bira svoj tim, ali da će se to na kraju vidjeti kada on bude objavljen. O svojoj funkciji Bauk se nije želio izjasniti jer, kako je objasnio, još nije ni zastupnik, a kamo li čelnik bilo kojeg Saborskog odbora.

Tepeš: Nova vlada neće biti nesposobna

- Sve će se znati u petak - rekao je Ivan Tepeš, i dodao da su to sve kandidati s jakim životopisima s kojima bi se mogle napraviti i tri vlade. 

- Nova vlada neće biti nesposobna i neće se tražiti tri godine - smatra Tepeš.

Ako se steknu uvjeti, manjine će dići ruku za Oreškovića

Šandor Juhas objasnio je da manjinski zastupnici prvenstveno štite interese svojih nacionalnih manjina, a za Oreškovića će dignuti ruku ako se za to steknu uvjeti. 

Screenshot HRT

- Klub nacionalnih manjina drži se zajedno - rekao je Juhas, ali nije htio potvrditi da će dati podršku Oreškoviću. 

Grmoja je rekao da će Most vidjeti zahtjeve nacionalnih manjina i pokušati uspostaviti suradnju, a manjinci će sami odlučiti hoće li doći.

Što se tiče nadzora nad Hrvatskom narodnom bankom, Grmoja je objasnio da se zalažu za njenu aktivniju ulogu, ali bez ugrožavanja njene neovisnosti. Za Lovrinovićevu ideju o ukidanju drugog mirovinskog stupa Grmoja je rekao da ona nije bila ispregovarana.

Bauk: Pretrčavanje zastupnika je popularna disciplina

Screenshot HRT

Raspravljajući o pretrčavanjima zastupnika, Bauk je spomenuo slučaj Mirka Raškovića, Ermine Lekaj Prljaskaj te dodao da je to očito dosta popularna disciplina u Hrvatskoj. 

Rekao je da je čuo za navode da je Rusak razgovarala sa Hreljom i Milanovićem, ali da on nije prisustvovao te stoga to ne može niti potvrditi. 

Tepeš se nadovezao i javno pozvao USKOK da ispita i HSU i SDP i Milanovića.

Screenshot HRT

- Rusak je razgovarala s Milanovićem u petak u 12.30 sati u Banskim dvorima pa me zanima je li došlo do trgovine utjecajem -  izjavio je Tepeš. Upitan kako zna točno vrijeme njihova sastanka, kazao je kako on ima nešto bolje informacije od SDP-ovog Arsena Bauka koji to nije želio komentirati.

- Uostalom, u Banskim dvorima postoje i kamere pa je to lako provjeriti - rekao je Tepeš i dodao: 'SDP je duboko s prstima u pekmezu'

Grmoja: Izvršna vlast? Ne. Ja se vraćam u Metković

Screenshot HRT

- Most je otpočetka bio transparentan, a SDP je pokušao vrbovati neke od naših zastupnika, rekao je Grmoja. Na pitanje Mislava Togonala čeka li Grmoju mjesto u izvršnoj vlasti, odgovorio je da se vraća u Metković gdje će obnašati funkciju zamjenika gradonačelnika.

- Ja od samog početka nisam imao nikakvih ambicija da sudjelujem u izvršnoj vlasti - poručio je. 

Na pitanje hoće li Most kontrolirati MUP, Grmoja je to indirektno potvrdio. Kazao je da će Most predložiti kandidate za ministra unutarnjih poslova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 192
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije