Obavijesti

News

Komentari 30

Grmoja: Nismo dobili poziv na Odbor, Bauk: To je vaš propust

Grmoja: Nismo dobili poziv na Odbor, Bauk: To je vaš propust
1

Mostov zastupnik Nikola Grmoja ponovio je u utorak da Most u ponedjeljak nije došao na Odbor za zakonodavstvo jer nije dobio poziv za sjednicu, odbacivši prozivke Arsena Bauka...

VIDEO

Mostov zastupnik Nikola Grmoja ponovio je u utorak da Most u ponedjeljak nije došao na Odbor za zakonodavstvo jer nije dobio poziv za sjednicu, odbacivši prozivke SDP-ova Arsena Bauka da 'mostovci' vlastiti propust prebacuju na saborske službe.

Mostov član tog odbora Ivan Kovačić dobio je poziv i došao na sjednicu, mi kao predlagatelji nismo, ustrajao je Grmoja te poručio kako nije istina da su krivnju prebacili na saborske službe, već da tu ima i Mostova neiskustva.

Ako želite da se ispričamo, učinit ćemo to, poručio je Bauku, kojem je uzvratio da je "majstor saborskih makinacija", ali da građani od toga neće imati ništa.

Oporbu je prozvao da i jutros "ruši kvorum" na Odboru za zakonodavstvo koji raspravlja o Ovršnom zakonu, te "ovakvim makinacijama" produljuje vrijeme da prave stvari dođu na red, poput dopuna Zakona o HRT-u, gdje će se onima koji su "medijska carstva izgradili na ovrhama" konačno stati na kraj.  

Aktualizirajući nedolazak Mostovaca na Odbor za zakonodavstvo, SDP-ovac Bauk rekao je da državni službenici ovaj put nisu ništa krivi. Vrlo je jednostavno pogledati kome je poziv upućen, svim članovima Odbora i predlagatelju - Mostu, kaže Bauk i poziva kolege da priznaju pogrešku.

"Niste trebali iskoristi saborske službe da sa sebe sperete krivicu, to nije korektno, ne radite to više, uzmite to sebi kao opomenu", poručio im je Bauk.

"Kuda plovi ovaj brod", tako je svoje izlaganje naslovila Anka Mrak Taritaš (HNS), upozoravajući da je Sabor u petak donio set zakona koji su stupili na snagu 15. listopada, slijedom čega je s radom prestalo šest ministarstva, a počelo pet.

Više ne postoje memorandumi ministarstava, potpisni kartoni, ministri imenovani u "ekeperimelntalnoj Vladi" više nemaju pravo potpisa. Drugim riječima, od ponedjeljaka šest ministarstava ne može izdavati odbrenja, rješenja, rekla je zastupnica.

Upitala je i tko će potpisati plaće za djelatnike u tih šest ministarstava, te upozorila da "ljudi nisu krumpiri". "Nije dobro da nema pilota u avionu, a u ovom času ga zaista nema", poručila je Mrak Taritaš.

Ivan Sinčić (Živi zid) upozorio je na "eskalaciju problematike Reiffeisen zadruga". To je, kaže, dobro poznata problematika, "koruptivna hobotnica u koju su udruženi šverceri novca preko granice, javni bilježnici i u velikom broju odvjetnici sa sucima".

Sabor je pozvao da čim prije, "na pravi način" izmijeni Zakon o potrošačkom kreditiranju, koji je mijenjan lani kad je izmjenjena "stvar" oko franka, "napravljena je retroativo, ali ne za zadruge". Ti krediti, koje su davale zadruge, nisu veliki, treba riješiti problem tih ljudi, deset godina patnje je dosta, poručio je Sinčić.


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu