Obavijesti

News

Komentari 570

Mostovci odlučili: Nastavljamo pregovore s koalicijom HDZ-a

Mostovci odlučili: Nastavljamo pregovore s koalicijom HDZ-a
11

Most traži nestranačkog premijera koji neće biti iz HDZ-a. Kažu da je moguća opcija da premijer bude iz Mosta. Naglašavaju da su 'vrata' SDP-u i dalje otvorena

VIDEO

Most je na sastanku odlučio kako nastavljaju razgovore s Domoljubnom koalicijom. Traže nestranačkog premijera. Naglašavaju da su "vrata" SDP-u  i dalje otvorena.

Rekli su kako će, ako HDZ ne prihvati njihove uvjete, izaći iz pregovora. Rekli su i da njihova današnja odluka ne znači da će automatski dati 15 potpisa HDZ-ovoj koaliciji već da prvo idu u stvaranje reformske vlade.

VIDEO

Mostovci će u utorak na konzultacijama na Pantovčaku reći predsjednici da nastavljaju pregovore s HDZ-om uz otvorena vrata koaliciji Hrvatska raste. Most odbija konstituiranje Sabora bez formiranja saborske većine odnosno izbora nestranačkog premijera. Ne dolazi u obzir da premijer bude iz redova HDZ-a, ali je moguća opcija da bude iz redova MOST-a , rekao je Grmoja.

SDP-u ostavljaju mogućnost da se izjasni no nisu rekli do kada,

- Kolaicija predvođena Milanovićem jasno je odbila naše zahtjeve. Pozivamo ih da promijene mišljenje - rekao je Grmoja.

- To što netko čuva svoju fotelju i želi biti premijer to nije naš problem - rekao Grmoja. Ako se ne formira saborska većina idemo na nove izbore rekao je Grmoja. Na pitanje novinara hoće li ići u koaliciju s HDZ-om ako HDZ pristane na sve njihove uvjete, Grmoja je rekao:

- Ako prihvate uvjete kako bi imali jasne garancije da će se provesti velika većina reformi za koje se Most zalagao postoji mogućnost stvaranje reformske vlade s nestranačkim premijerom .

Grmoja tvrdi i da Most nije prekršio svoj sporazum jer su SDP-u i dalje otvorena vrata bez obzira na skandalozne izjave koje dolaze od HNS-a.

- Najveći uteg SDP-u je HNS - kaže Grmoja.

"Ako HDZ prihvati naše uvjete, onda će to biti to"

Predstavnici Mosta stigli su u 10 sati na sastanak u svoju zagrebačku središnjicu u Smičiklasovoj ulici. Božo Petrov prije sastanka nije htio davati nikakve izjave.

Miro Bulj je prije sastanka, na pitanje kako ocjenjuje HDZ-ove odgovore, rekao:

- Ako prihvate ono što smo mi dali kao uvjet, onda će to biti to.

Nikola Grmoja , glasnogovornik Mosta rekao je kako će na sastanku analizirati odgovore koje su dobili od HDZ-a i SDP-a . Ipak, naglasio je kako mu se čini da su HDZ-ovi odgovori pozitivniji od SDP-ovih .

VIDEO

Robert Podolnjak prije sastanka izjavio je da mu se čini kako je HDZ otvoren za suradnju s ljevicom. Stigla je i Ljubica Ambrušec koja je samo kratko kazala kako se nada da će sve biti 'OK'.

Podsjetimo, HDZ je rekao kako je spreman razgovarati o nestranačkom premijeru. U SDP-u su pak odbili koaliciju SDP-HDZ i Mosta, a to nije prihvatio niti HDZ.

VIDEO

Mostovci su se sastali i noćas na, kako su rekli, neformalnom sastanku. Nakon sastanka nisu davali izjave.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 570
VIDEO

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci
NOVI USPJEH HRVATSKIH LIJEČNIKA

Liječnici u Vinogradskoj izveli prvi put ovaj zahvat: Pacijentici smo zaledili tumor u dojci

Pacijentica je preživjela već puno operacija i rekla da više nikad u životu ne želi otići ni na jednu. Bila je presretna što sad nije morala - otkrila nam je dr. Bolanča Čulo
Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...
OTKRIVAMO POČETNE POZICIJE

Počinju pregovori: Plenković ne da Ninu i Davora iako DP hoće i kulturu. Evo što je još na stolu...

Domovinski pokret želi 20 posto funkcija, što znači 11 državnih tajnika i barem tri ministarstva, ali i slobodne ruke za svoje politike: "Nećemo dati da nam HDZ uvali ono što godinama nije riješeno da trpimo udarce."