Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
280 komentara

U Vladi kažu: Plenković je htio samo nešto pitati Grmoju...

Premijer Plenković je krenuo u fizički obračun sa mnom nakon što sam postavio pitanje ministrice Pejčinović Burić koja krši odluke Oreškovićeve vlade o povjerenstvu koje bi trebalo pratiti mjerila poglavlja 23 i 2

Foto: Branimir Bunjac/Facebook
280 komentara

Nakon što je u Saboru živce izgubio ministar Damir Krstičević zbog makete aviona koju je dobio od SDP-ovca, čini se da su živci popustili i premijeru Andreju Plenkoviću. Tijekom stanke određene zbog povišenih tonova tijekom rasprave o izvješću premijera o sastancima Europskog vijeća prema tvrdnjama saborskih zastupnika skoro je došlo do fizičkog obračuna premijera Plenkovića i Nikole Grmoje (Most).

Pogledajte video

Nakon što su se vratili sa stanke Mostovac je prozvao premijera jer je fizički nasrnuo na njega i optužio predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da nije reagirao. Jandroković je Mostovcu dao drugu opomenu i oduzeo mu pravo na riječ do kraja sjednice.

Svoju verziju ispred sabornice ispričao je Grmoja. Kazao je da je premijer krenuo u fizički obračun s njim. Sve je krenulo nakon što je Grmoja tijekom rasprave optužio ministricu vanjskih poslova i premijera da rade u korist srbijanskih interesa. Grmoja je naveo da ministrica krši odluku Vlade donesenu za mandata Tihomira Oreškovića o povjerenstvu koje bi trebalo pratiti provedbu mjerila iz poglavlja 23. i 24, dok logoraši samostalno dižu tužbe protiv Srbije.  

- Postavio sam pitanje radi li ministrica tako u korist srbijanskih interesa i hoće li dobiti potporu Srbije. Očito je to jako iznerviralo premijera i samu ministricu - rekao je i dodao da mu je premijer dobacivao da je jadan. 

Ispričao je i što se odvijalo tijekom stanke.

- Kolega Borić je dobacio kolegici Strenji iz klupa što je ona učinila za Hrvatsku. Ja sam pitao što je on učinio budući da je kolegica Strenja bila u ratu, a da on i njegov anemični da rata nisu vidjeli. U tom trenutku je predsjednik Vlade krenuo u fizički obračun sa mnom. Uskočilo je niz kolega, ja sam se odmaknuo. Oni su ga jedva zaustavili, kolega Bulj, Pupovac. Ne znam tko je sve tu bio. Ja sam nakon toga izašao iz sabornice -  kazao je.

Na pitanje što znači fizički obračun, Grmoja je odgovorio:

- Ne znam, to trebate pitati premijera što bi bilo.  On je želio doći do mene, vidjelo se da je iznerviran i da ide prema meni. Što bi bilo ja ne mogu znati - zaključio je Mostovac.  

Vlada: Premijer je napravio dva, tri koraka prema Grmoji

Premijer će se očitovati o tvrdnjama Nikole Grmoje i oporbe da je Andrej Plenković krenuo fizički se obračunati sa zastupnikom tijekom saborske stanke, doznaje iz Banskih dvora.  

- Premijer nije fizički nasrnuo na zastupnika Grmoju. Nema govora o tome. Premijer je napravio dva tri koraka prema zastupniku kako bi ga pitao na koga je mislio kad je govorio da netko radi za interese Srbije te kada je govorio o anemičnom - kažu u Vladi.

Podsjećaju da je zastupnik Mosta optužio potpredsjednicu Vlade i ministricu te premijera za sustavnu veleizdaju te da rade za interese Srbije što je, ističu, što je nedopustivo. 

 

Svoj komentar na saborske sukobe dao je i Davor Bernardić na Twitteru koji se pita jesu li toliko nervozni "zbog propalog 'posla stoljeća' ili zbog toga što su otkrivene laži o procesu nabave?"

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message