Obavijesti

News

Komentari 142

Grobar: 'Pokojniku sam ukrao cipele, moje su već bile trošne'

Grobar: 'Pokojniku sam ukrao cipele, moje su već bile trošne'
3

Grobari kojima se sudi da su krali nakit, zlato, novac i satove od mrtvih rekli su da su to radili jer su bili lošeg imovinskog stanja. Neki su čak nosili i cipele preminulih

VIDEO

Pokvario mi se katalizator na autu i nisam mogao drukčije platiti popravak nego da s pokojnika skinem burmu i od njezine prodaje namaknem novac, rekao je na suđenju osječkim grobarima Željko Arlavi, nositelj mrtvih iz osječke gradske tvrtke Ukop. On se na sada već maratonskom suđenju odlučio braniti šutnjom te je sudac kao njegov iskaz odlučio pustiti video snimku razgovora s policijskim istražiteljima.

'Uzeo sam pokojniku cipele, moje su bile istrošene'

- Kad sam počeo raditi u Ukopu, bio sam prognanik i slabog imovinskog stanja. Jednom prilikom sam s pokojnika uzeo cipele, jer su one u kojima sam radio bile već potrošene, a u Ukopu nam nisu bili u mogućnosti nabaviti nove za posao. Sjećam se da sam bio pitao kolege mogu li to učiniti te su mi oni odgovorili da to slobodno napravim, jer "svejedno će propasti u zemlji", ispričao je Željko Arlavi, koji je, kao dvanaestooptuženi među 14 grobara i nositelja mrtvih iz Ukopa koje se tereti za krađu zlatnog nakita, zlatnih zubi, zlatnih navlaka iz grobova i s pokojnika, kao i satova i novca, priznao i da je "u mrtvačnici, prije zatvaranja lijesa, jednom prilikom za sebe zadržao sat marke Casio", kojeg je kasnije nosio na svojoj ruci. 

Od pokojnika uzeo preklopni nožić

Naime, objašnjavajući taj slučaj, Arlavi se sjetio da je pokojnik bio "stariji gospodin kojeg smo sahranili na Centralnom groblju, bio je rastavljen i živio je kod šogora". Prisjetio se i da je s kolegama u više navrata nalazio i zadržavao, te kasnije preprodavao naušnice, prstenje i lančiće, a "pri presvlačenju pokojnika nalazio se i novac, do 100 kuna". 

Prisvojio pojas s 200 njemačkih maraka?

Svojeg kolegu, nosača mrtvih, Ivicu Dizdara opteretio je tvrdnjom da je s tijela jednog pokojnika uzeo i prisvojio pojas u kojem je bilo 200 njemačkih maraka. Ivica Dizdar je to u svojoj obrani demantirao.

Za još neke svoje kolege je utvrdio da su poput njega s tijela pokojnika uzeli i prisvojili satove marki Casio i Atlantic, a za jednog kolegu je rekao da je od pokojnika uzeo preklopni nožić. Ustvrdio je i kako je grobar Roman Rusan jednom tražio da mu predaju nađenu burmu "jer je to njegovo groblje" te da su neke njegove kolege grobari dolazili s donjogradskog groblja na Anino groblje "mimo radnog vremena, otvarali grobnice i krali".

'Nikad nismo koristili kliješta za skidanje zlatnih zubi'

Grobar Željko Molnar je u svojoj obrani demantirao iskaz kojeg je dao policijskim istražiteljima, a u kojem je pričao kako su zlatne zube iz čeljusti pokojnika vadili kliještima.

Da bi kliješta uopće bila potrebna, na pokojniku bi još trebali postojati meso i koža, da je u fazi raspadanja. A ne znam tko bi to radio… Nikada nismo koristili kliješta. Policija mi je sugerirala da to kažem, ispričao je Željko Molnar u svojoj obrani žaleći se na policiju koja mu je, navodno, sugerirala što mora reći u svom iskazu kojeg su snimili kamerom.

Požalio se sucu da je iskaz policiji dao pod prijetnjom tamnicom, te da su ga vezanog vodili do Donjeg Miholjca. Međutim, ni on, kao ni drugi koji su se žalili na rad policije te njihovi odvjetnici nikad se službeno nisu požalili na policijsku zloporabu ovlasti. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa