Obavijesti

News

Komentari 52

Grubišić: Najbolje bi bilo da se ova Vlada povuče iz politike

Grubišić: Najbolje bi bilo da se ova Vlada povuče iz politike
3

Boro Grubišić (HDSSB) kazao je da reforma javne uprave znači otpuštanja, a dijelom smanjivanje plaća i da će nam to u konačnici nametnuti MMF i EU

VIDEO

Nastavak gospodarskoj pada koji u trećem tromjesečju je procijenjen na 0,5 posto za Ivana Šukera (HDZ) nije iznenađenje.

- To je vjerojatno iznenađenje samo za neke ljude u Vladi, za sve druge je ovo nažalost nešto što je potpuno normalno. To je još samo jedna potvrda nečinjenja ove Vlade, to je isključivo posljedica onoga što nisu napravili u protekle 3 godine, ni ove godine. Nisu proveli strukturne reforme, nisu otvorili prostor investicijama, prije svega privatnim, a sve državne investicije su zakočili - rekao je Šuker. 

Podsjetio je da građani već 2,5 godine plaćaju 25 posto skuplju struju, a iako je obećano da će se ta sredstva iskoristiti za investicije u HEP-u njih, napominje, nema. Kada je riječ o reformama Šuker navodi da su one potrebne prvenstveno kod najvećih potrošača proračuna, a to su zdravstvo, prosvjeta, državna uprava. 

I za nezavisnu Jadranku Kosor pad BDP-a je očekivan, a to je za nju znak da se predviđeni gospodarski rast od 0,5 posto za iduću godinu neće lako ostvariti.

- Bojim se da ćemo morati brzo ići u novi rebalans. Rješenje je u dogovoru najvećih političkih stranaka oko mirovinskog i zdravstvenog sustava te reforme državne i lokalne uprave odnosno regionalnog ustroja. Bez dogovora više nećemo moći ići dalje – uvjerena je Kosor.

U izbornoj godini, napominje, to je uzaludno očekivati jer je malo tko spreman izaći pred građane i reći da su potrebne dodatne restrikcije. Poručila je i da je Hrvatskoj potrebna Vlada odlučnih i hrabrih ljudi koji su spremni povući korake bez obzira na njihovu političku sudbinu. Boro Grubišić (HDSSB) podsjetio je nam BDP pada već godinama jer se ništa ne poduzima.

- Plan strateških investicija propao je, a Vlada u svojoj nesposobnosti ide sve dublje i sve dalje. Najbolje je da se sklone iz političkog života, a tko god dođe, mora ozbiljnije pristupiti investicijama i zapošljavanju – rekao je.

Grubišić je kazao i da će samo oni hrabri priznati da reforma javne uprave znači otpuštanja, a dijelom smanjivanje plaća.

- Koliko god to bilo nepopularno, to je tako. Na kraju će nam to nametnuti MMF i EU. Što god dalje odgađamo, bit će više problema - upozorio je HDSSB-ovac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi