News

Komentari 12

Gust snijeg u Gorskom kotaru i Lici: Nigdje bez zimske opreme

Gust snijeg u Gorskom kotaru i Lici: Nigdje bez zimske opreme

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno, javlja HAK

U Lici, Gorskom kotaru, dijelu središnje Hrvatske, Istre i Hrvatskog primorja mjestimice pada snijeg, mjestimice i vrlo gust. HAK upozorava da su ceste mokre, vlažne i skliske u većem dijelu zemlje. Zbog magle je ponegdje u unutrašnjosti smanjena i vidljivost, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Zimski su uvjeti na većini državnih cesta u Lici i Gorskom kotaru i dijelu Karlovačke i Zadarske županije, uključujući autocestu A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo II i državne ceste DC1 Čeglje-Grabovac-Vaganac-Korenica-Udbina-Gračac-Knin te DC3 Zdihovo-Kupjak-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica.

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci i obratno.

Prilagodite brzinu i način vožnje uvjetima na cestama i održavajte sigurnosni razmak između vozila i na put ne krećite bez zimske opreme.

Zbog prometne nesreće još je zatvorena autocesta A2 Zagreb-Macelj između čvorova Zabok i Sveti Križ Začretje u oba smjera.

U gorju se očekuje i deblji snježni pokrivač

Cijeli dan bit će pretežno oblačno, na Jadranu s kišom i grmljavinom, u unutrašnjosti snijegom, a ponegdje i kišom koja se smrzava u dodiru s podlogom. Na Jadranu i područjima uz njega oborina će mjestimice biti obilna, dok će na istoku biti rijetka pojava. Deblji snježni pokrivač očekuje se u gorskim predjelima, a najveća vjerojatnost poledice bit će u južnoj Lici i središnjim krajevim

Najčitaniji članci