Obavijesti

News

Komentari 3

Baranjski gušti: Noge masiraju žitaricama u starom hangaru

Baranjski gušti: Noge masiraju žitaricama u starom hangaru
10

Tatjana Novačić iz Popovca je ovih dana privela kraju izgradnju prvog turističkog bazena na istoku Hrvatske. Njezinim će gostima biti na raspolaganju cijelu godinu

VIDEO

Kao što na moru ne prolaze samo sunce i more, tako ni u Baranji više ne prolazi samo dobra hrana - turistima moramo ponuditi nove sadržaje, tvrdi Tatjana Novačić (48) iz Popovca, koja je ovih dana privela kraju izgradnju prvog turističkog bazena na istoku Hrvatske koji će njezinim gostima biti na raspolaganju cijelu godinu.

- Kao svaka prava šokica koja zna da su sve stare šokačke kuće u svojim dvorištima imale i kućerak, uvjerena sam da i ovaj naš zatvoreni bazen prati tu arhitekturu i ne narušava ambijent ovoga imanja koje je starije od stotinu godina - priča Tatjana koja je u prvoj sezoni popularnog televizijskog serijala Seoska gozba bila osvojila nagradu za – najbolji ambijent. 

Marko Mrkonjic/PIXSELL

No, Tatjana neće stati samo na tome, jer je, unatoč odbijenici na natječaju Ministarstva turizma, odlučila samostalno sa suprugom Damirom krenuti u novu investiciju - izgradnju seljačkog wellnessa!

- Već smo u bazen ugradili hidromasažu vrata i bisernu kupku, tako da smo neke temelje za taj projekt već postavili. U starom ambaru ćemo imati prostor za saunu i masažu, a susjedni stari čardak ćemo obnoviti i u njemu organizirati valjanje u slami i masažu nogu žitaricama. To ne iziskuje neka velika novčana sredstva, a ljudima bi bilo nešto novo -tvrdi Tatjana.

Prema njezinim riječima, seljački wellness ima karakteristike klasičnog wellnessa, a, tvrdi, najbolje su ga u praksi iskoristili Šveđani.

- Za slamu, sjeno i žitarice se zna da su nešto čime se postiže jako dobar antistresni tretman na čovjekovom tijelu. Mi toga ovdje imamo u izobilju i trebamo ga iskoristiti - priča Tatjana koja turizam smatra - doživljajem pozitivnih emocija. 

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ona je uvjerena da se, pogotovo na seoskom domaćinstvu, turizam ne događa nego ga se – treba stvoriti.

Suprugu i meni ovo nije egzistencija, priču razvijamo za neka druga vremena za koja sam uvjerena da će doći. Prvo smo sebi stvorili oazu mira, a onda smo krenuli dalje, priča Tatjana koja se, kao Osječanka koja se udala u Rijeku, vratila u rodni kraj prije nekoliko godina započinjući priču koja umnogome odudara od svega što se nudi u Baranji.

Marko Mrkonjic/PIXSELL

Ona je, poštujući povijest sela u koji je došla, organizirala prvu "štruklijadu" u Baranji, ima dva lipicanca na kojima temelji svoju školu jahanja, imanjem nesmetano šeta osam crnih slavonskih svinja, a bez obzira na nove i nove sadržaje – ne kani širiti svoje smještajne kapacitete.

- Baranja ne smije biti Istra - zaključuje Tatjana.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)