Obavijesti

News

Hairstyle News Festival – najbolje iz svijeta frizerstva

Hairstyle News Festival – najbolje iz svijeta frizerstva
2

Hairstyle News Festival, najveća frizerska manifestacija u regiji, ove će se godine po prvi put predstaviti u Zagrebu, i to od 2. do 3. travnja u Hypo Centru

Ovogodišnji, 13. po redu, frizerski spektakl prezentirat će svojoj publici najnovije trendove u frizerstvu, ekskluzivne kolekcije, recentna znanja iz struke, ali i creme-de-la-creme frizerske stručnjake iz zemlje i inozemstva.

 

Hairstyle News i ove godine nastavlja biti centralno mjesto na kojem frizeri mogu po prvi put vidjeti najnovije kolekcije najvećih regijskih i svjetskih frizerskih edukatora. Premijerna izdanja originalnih frizerskih kolekcija predstavit će Indola Professional tim - Gašper Karničar i Mario Cerovac; Montibello tim - Jordi Tenas i Jorge Suarez iz Barcelone, Nikola Blažinčić te Marko Šimunović; RUSK tim - Maria Guasta iz SAD-a i Petar Grdović; Subrina Professional tim - Sanja Karasman, Boris Dragan i Rok Švajger; Schwarzkopf Professional - Ivana Oletić, Kristijan Petek, Matej Bogataj, Joško Tafra, Marko Zirdum, Saša Pušenjak i Ivica Putar; IDEA Academy tim - Ivana Bajsić, Vladimir Vukobrat, Boštjan Jagrinec, Jasna Koščak i Sonja Pajnogač; ZGAT Academy tim - Mario Mesarić, Ivana Špicer, Marina Bukovac, Ivan Jagarčec i Anamarija Baretić te Stevo Hair Academy pod stručnim vodstvom Steve Pavlovića.

 

U dijelu primarno muškog frizerstva i brijačnica predstavit će se čuvari tradicije The Barbers tim - Sandra Zajec, Marko Šimunović, Marko Stanzl, Mario Stančić i Alen Relota, a motivirajuće novitete i frizersku virtuoznost predstavit će timovi Alfaparf Milano tim, Mič Styling Academy, Indola Professional tim, Max Lamparter - label.m,  Lakmé, te Stevo Hair Academy na specijaliziranim look&learn seminarima.

 

Richard Ashforth

Posebno se ove godine s nestrpljenjem očekuje nastup Richarda Ashfortha, suosnivača SACO Akademije i jednog od top A frizera iz Londona koji je svoj zanat kovao i kod frizerske ikone Vidala Sassoona. Richard Ashforth je jedan i od najtraženijih frizera u svijetu mode – radio je na modnima revijama Johna Galliana te Hermes i Vivienne Westwood, a njegovi su editorijali bili predstavljeni u američkim i britanskim izdanjima magazina Vogue, Tatler, i-D, itd. Ovaj frizerski ekspert radi i s najpoznatijim imenima iz svijeta filma, glazbe i umjetnosti, a njegova se dediciranost ljepoti i jednostavnosti očituje kroz njegove inovativne kreacije. Ashforth će ispred Schwarzkopf Professionala predstaviti inventivnu kolekciju Reform koja se očituje kroz dramatično suprotstavljene palete boja i oblika.

 

Poslovna edukacija za frizere

U dijelu stručnih seminara frizere očekuju seminari iz područja online komunikacije i sistematizacije rada u frizerskom salonu te tematska znanja u vođenju frizerskih salona. Naravno, u ovom dijelu stručnih seminara posebno se ističe ime Alana Austina-Smitha, jednog od najtraženijih poslovnih savjetnika u frizerskoj industriji u svijetu. Njegova poslovna filozofija i recept za uspjeh frizerskog salona pretočeni su  i u pisanu trilogiju pod nazivom The Fantastic Hairdresser. Ovaj poznati Britanac smatra da sebi trebamo postaviti visoke ciljeve, napraviti najviše što možemo te pritom i uživati. “Brzi tempo suvremenog života prisiljava nas da mislimo na novi način. Trebamo moćne tehnike učenja, moramo osloboditi našu kreativnost, komunicirati energično i biti motivirani kako bismo naše predanosti koristili u svakodnevnim izazovima.“ naglašava Austin-Smith dodajući da je manjak motiviranosti rak-rana svakog posla te predstavlja veliki problem u svijetu frizerstva jer stvara ogromne troškove za frizerske salone, a negativno utječe i na osobne živote frizera.

 

Uz interesantne sadržaje za frizersku struku, od predstavljanja kolekcija, look&learn te stručno-poslovnih seminara, širu javnost u Hypo Centru očekuje i bogat sajam s novitetima iz industrije. Vrijednost Festivala prepoznao je i Grad Zagreb koji je ujedno i pokrovitelj ove manifestacije. Generalni pokrovitelj manifestacije je Schwarzkopf Professional, pokrovitelji su Hairground i Subrina Professional, a organizator je Denis Vidović. Detaljne informacije o programu mogu se pronaći na www.hairstyle-news.hr/festival internetskim stranicama Festivala. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...