News

Komentari 14

Hajdaš Dončić: 'Javnost se zabavlja time je li dron imao eksploziv ili ne, a inflacija je tu'

Hajdaš Dončić: 'Javnost se zabavlja time je li dron imao eksploziv ili ne, a inflacija je tu'

Siniša Hajdaš Dončić upozorio je, veće stope inflacije imaju ona kućanstva koja u svojoj strukturi izdvajaju više za hranu i režije, a to su uglavnom siromašnija kućanstava

Saborski zastupnik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić rekao je u srijedu da dok se javnost zabavlja dronom koji je nedavno pao u Zagrebu i time je li nosio eksploziv, inflacija - ne da je pred vratima, nego je već stigla.

POGLEDAJTE VIDEO:

„Javnost se zabavlja time je li dron imao eksploziv ili nije, a inflacije ne da je pred vratima, nego je već ovdje”, kazao je Hajdaš Dončić u Hrvatskom saboru u slobodnom iznošenju stajališta u ime Kluba SDP-a.

Dodao je da mali i srednji poduzetnici dobivaju najave o 300 do 400 posto većim cijenama električne energije od 1. svibnja, dok je službena stopa inflacije mjerena po indeksu potrošačkih cijena, u veljači bila 6,3 posto a percepcijska 24 posto.

Pritom, upozorio je, veće stope inflacije imaju ona kućanstva koja u svojoj strukturi izdvajaju više za hranu i režije, a to su uglavnom siromašnija kućanstava.

Emil Daus (Klub zastupnika IDS-a) i Marijana Puljak (Klub zastupnika Centra i GLAS-a) u slobodnim govorima pozvali su na veću pomoć izbjeglicama iz Ukrajine kojih je svakim danom sve više.

Daus je upozorio na nedovoljan broj prevoditelja i pozvao na uključivanje svih raspoloživih kadrovskih resursa , te da se udruge koje dostavljaju humanitarnu pomoć oslobode troškova plaćanja cestarina.

Puljak je pak pozvala Ministarstvo financija da ne naplaćuje porez na dohodak osobama koje ugovaraju najam s izbjeglicama iz Ukrajine s iznosom od nula kuna.

Ne treba kažnjavati ljude koji pomažu raseljenim Ukrajincima i naplaćivati im porez na empatiju odnosno humanost, poručila je Puljak.

 

Najčitaniji članci