Obavijesti

News

Komentari 69

Hajdaš Dončić: Neki sindikalni čelnici izigravaju lažne Mesije

Hajdaš Dončić: Neki sindikalni čelnici izigravaju lažne Mesije
1

Nemamo čarobni štapić i ne može sve preko noći. Ispričavam se svim putnicima, ali planovi restrukturiranja su prihvaćeni i od toga nema odstupanja, kaže ministar

VIDEO

Planovi restrukturiranja idu svojim tokom. Očekivao sam da će neki negativno reagirati, no to je dokaz da se promjene provode. Nisu krivi radnici već ono što se do sada događalo i kako se radilo. To je sve sada došlo na naplatu. Mi smo okrenuli novu stranicu i pozivamo na red i čiste račune, rekao je u srijedu za RTL Danas ministar mora, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić. Komentirao je tako štrajkove u Croatia Airlinesu ali i u HŽ-u. 

- CA i HŽ-Cargo su društva koja se bore na tržištu. Dakle, koliko uprihode, koliko zarade, toliko se mogu izboriti za plaću. Nema epohalnih iskoraka. Moj prethodnik je cijeli sektor ostavio preko 50 milijuna kuna u gubitku, mi sad pregovaramo kako učiniti taj sektor održivim. Trudimo se, rješavamo stvari. I one se mijenjaju, moderniziraju se poduzeća. Ništa ne ide preko noći. Apeliram na sve da sačuvaju svoja radna mjesta i da omoguće da izbore svoju šansu na tržištu - rekao je Hajdaš Dončić. 

Napomenuo je kako je u srijedu primio konglomerat sindikata HŽ-a, te da su se oni naprosto digli s razgovora i otišli kad im je ponudio razgovor s njihovim Upravama. 

- Ja sam im rekao da to tako ne ide. Ne mogu sa mnom razgovarati o svojim socijalnim pravima, to se radi s Upravom. Ali, nije stvar u radnicima, već koji put i u nekim sindikalnim čelnicima koji izigravaju lažne Mesije koje izigravaju svoje članove - rekao je ministar prometa i ponovio: 'Koliko se zaradi, toliko se može imati'. 

- Što se tiče HŽ-a plaće se isplaćuju u roku, pokrenute su investicije, a stanje sigurnosti će biti bolje. Nemamo čarobni štapić i ne može sve preko noći. Ispričavam se svim putnicima, ali planovi restrukturiranja su prihvaćeni i od toga nema odstupanja, rekao je Siniša Hajdaš Dončić.

'Najnormalnije je da šefica ureda direktora ima plaću do 15.000 kn'

Na pitanje je li u redu da tajnica Uprave u Croatia Airlinesu ima plaću 27 tisuća kuna, a stjuardesa šest tisuća, ministar prometa je za Slobodnu Dalmaciju rekao da to nije tajnica Uprave. 

- To je VSS osoba, nije to administrator. To je zapravo šef kabineta predsjednika Uprave. To je najnormalnije i ona ima plaću od 14 do 15 tisuća kuna - rekao je Hajdaš Dončić. Dodao je kako zato ne smatra da stjuardesa mora imati šest tisuća kuna. 

- Ja samo kažem da stjuardese sada sa smanjenjem plaće imaju između osam i deset tisuća kuna. To je činjenica - rekao je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu