Obavijesti

News

Komentari 4

Hajdaš Dončić o Kovaču koji je izmislio prijetnje i još plakao: 'Trebalo bi ga dobro išćuškati'

Hajdaš Dončić o Kovaču koji je izmislio prijetnje i još plakao: 'Trebalo bi ga dobro išćuškati'

Ono što je on napravio, zapravo je smiješno, generalno, ako gledamo milijune, milijarde kuna koji se izvlače iz Hrvatske, rekao je u RTL Danas potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić

VIDEO

Čakovečki gradonačelnik i SDP-ov zastupnik Stjepan Kovač optužen je da inscenirao prijeteće poruke kako bi si digao rejting u kampanji za lokalne izbore. On je zbog svega plakao pred stranačkim šefom, tvrdeći da se prijeti i njemu i njegovoj obitelji. O njemu, ali i njegovom isključivanju iz stranke govorio je u RTL-u Danas potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić.

- Kad je počela ova afera, dakle, mi smo ga suspendirali, jer do danas njemu nije bila podignuta optužnica. Kad mu je optužnica podignuta, mi smo ga isključili iz stranke. Dakle, postupili smo normalno i apsolutno moralno - rekao je Hajdaš Dončić.

Ne možemo mi siliti nekoga da bude aktivan u Saboru

Kovač nije bio aktivan u Saboru, naime od sredine 2020. kada je postao zastupnik, imao je jednu repliku, a primao je plaću od 18 tisuća kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne možemo mi na to utjecati. Zašto? Zato što je svaki saborski zastupniku principu autonoman. Ne postoji niti jedan instrument u niti jednoj političkoj stranci da se nekoga prisili da dolazi ili da ne dolazi u Sabor... - rekao je.

- Mi smo s njim razgovarali, a on je rekao da neće dolaziti (u Sabor) do trenutka dok mu se pokrene ili ne pokrene postupak. Sada se postupak pokrenuo, a on je... Nismo mogli ništa, ponavljam... - dodao je Hajdaš Dončić.

USKOK podigao optužnicu protiv SDP-ovca: Plakao na presici, a ispalo da je sve to - inscenirao
USKOK podigao optužnicu protiv SDP-ovca: Plakao na presici, a ispalo da je sve to - inscenirao

- Ono što je on napravio, zapravo je smiješno, generalno, ako gledamo milijune, milijarde kuna koji se izvlače iz Hrvatske. Ovo, da se nalazimo u osnovnoj školi, trebalo bi ga dobro išćuškati, uzeti deku, ćebovati ga i reći mu jednu poluvulgarnu riječ koju neću ovdje reći. Tak ja gledam na to. 

Hajdaš Dončić tvrdi da je SDP suspendirao Kovača onog trenutka kada je podignuta optužnica USKOK-a.

- Da vam budem kristalno jasan što je bilo. U trenutku kad je uhićen, prije podizanja optužnice, mi smo ga automatski suspendirali. Sada kad je optužnica od strane USKOK-a podignuta, Kovač više nije član stranke, nije više niti član kluba. Mi ga niti po jednom zakonu ne možemo izbaciti iz (Sabora?) jer je mandat osobe koja ga je osvojila.

SDP je spreman na nove izbore

U razgovoru s voditeljem dotaknuo se i Marine Lovrić Merzel.

- Prošlo je već tri ili četiri godine. Marina nije članica SDP-a, mislim, već osam godina. Mnoge stvari su se promijenile u osam godina. Djeca koja su tada bila rođena, već su krenula u školu. I to vam govori o SDP-ovoj netoleranciji na korupciju.

Za kraj je poručio kako je SDP spreman na nove izbore, nakon što se doznalo da će iz Vlade otići četiri ministara. 

Hajdaš Dončić: 'Javnost se zabavlja time je li dron imao eksploziv ili ne, a inflacija je tu'
Hajdaš Dončić: 'Javnost se zabavlja time je li dron imao eksploziv ili ne, a inflacija je tu'

- Da. Mislim da je vlada Andreja Plenkovića dosta kontaminirana. S druge strane je vidljivo da Plenković ne kontrolira HDZ. Od njegovog prvog mandata je vidljivo da su mu ministri bili nametnuti, pošto je on onako pao s padobranom iz Bruxellesa. Tu ne mislim čak niš ružno. I gdje su mu lokalne organizacije nametale razne članove koji su bili drugorazredni političari, trećerazredni ministri i najbolje bi bilo za Hrvatsku da budu parlamentarni izbori.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a