Obavijesti

News

Komentari 33

Hajdaš Dončić: Rast BDP-a u drugom kvartalu do 0,9 posto

Hajdaš Dončić: Rast BDP-a u drugom kvartalu do 0,9 posto
1

U sljedećem kvartalu imat ćemo veći rast nego što smo imali do sada. Po meni bi trebao biti od 0,5 do 0,9% jer očekujem veću osobnu potrošnju - kaže Hajdaš Dončić

VIDEO

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić najavio je za Soundset da će hrvatski BDP u drugom kvartalu rasti između 0,6 i 0,9%.

- U sljedećem periodu ili kvartalu imat ćemo veći rast nego što smo imali do sada. Po meni bi trebao biti od 0,5 do 0,9% jer očekujem veću osobnu potrošnju i intenzivniji građevinski sektor, a isto tako i izvoz i industrijska proizvodnja su nam u plusu - smatra Hajdaš Dončić.

Ministra Hajdaša Dončića ne plaše najave sindikata pomoraca da će, ako se ne dogovore s upravom Jadrolinije oko novog kolektivnog ugovora, početkom kolovoza stupiti u štrajk.

- Ne mogu stupiti u štrajk jer nije povrijeđeno niti jedno materijalno pravo zaposlenika. A ono što sam jučer vidio bilo je jedno zanimljivo društvo koje je tzv. štrajkalo. Bio je predsjednik Cestarskog sindikata u štrajku pomoraca, bilo je 10 do 15 ljudi, trajekti su najnormalnije vozili - komentirao je ministar. 

Nakon šest godina pada, konačno je stigla i pozitivna brojka u građevinskom sektoru. Hajdaš Dončić je komentirao rast u ožujku od 2 posto na mjesečnoj i više od 1 posto na godišnjoj razini.

- Financijska konsolidacija, novi vlasnici koji su upumpali novac i jednostavno se je građevinski sektor stabilizirao i nikada više u povijesti neće biti na tom broju zaposlenih nego će biti kao što je sada i to je činjenica. Više nikada neće biti u Hrvatskoj brze gradnje autocesta jer smo preizgrađeni nego će biti razina kao što je sada, ali s jednim velikim uspjehom, a to je da je on konačno konsolidiran - zaključio je Hajdaš Dončić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...