Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Haris Silajdžić: O gradnji mosta saznali smo iz tiska

Ukoliko netko misli da može dobiti glasove tako što će osvajati BiH teritorij, to je već viđeno. Zbog tih su zabluda padale žrtve, rekao je Silajdžić

Kliker
Foto: Kliker
1 komentara

Gradnja mosta za Peljašac, prije no što su utvrđene morske granice BiH i Hrvatske, šteti partnerskim odnosima dviju zemalja, rekao je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, koji boravi u posjetu Washingtonu u intervjuu za Glas Amerike (VOA) objavljen u subotu. Silajdžić je u petak u američkom Kongresu sudjelovao u raspravi na temu "Bosna i Hercegovina - još uvijek neriješena pitanja u post-konfliktnoj obnovi i pomirenju", koju je organizirala Helsinška komisija.
Na pitanje o odnosima s Hrvatskom, glede graničnih područja i gradnje mosta kopno-Pelješac, podsjetio je na stav Predsjedništva BiH da je potrebno prvo riješiti morske granice.
- Nažalost, to nije bilo tako, mi smo saznali iz tiska da će se graditi neki most i tako je sve počelo. Mislim da to nije dobro za naše odnose, da se sve može rješavati, ali naravno na način da budemo partneri. Taj odnos je pomalo arhaičan i podsjeća na neke dane kojih se ne želim sjećati - kazao je Silajdžić.
- Ukoliko netko misli da može dobiti glasove tako što će osvajati bosansko-hercegovački teritorij, to je već viđeno. Zbog tih su zabluda padale žrtve, zbog jedne politike prema BiH koju danas osuđuju. Zar se netko može nadati da će dobiti glasove tako što na neko kamenje postave zastave. To je meni suludo! - rekao je komentirajući postavljanje hrvatske zastave na Kleku.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message