News

Komentari 365

Hasanbegović: Moje je pravo imati virus. Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati

Hasanbegović: Moje je pravo imati virus. Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati

Jučer je na sjednici stožera donesen niz novih odluka kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa. Na meti su se našli i saborski službenici, ali i zastupnici

Iako je većina zastupnika preboljela virus ili su se cijepili, ima i onih koji nisu u tim kategorijama. Odnosi se to, između ostalog, na Zlatka Hasabegovića, zastupnika Domovinskog pokreta.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- To je nemoguće. Čak i da su sami zastupnici donijeli dvotrećinskom većinom takvu odluku, ona bi bila rubna, a da nam se brani dolaziti u Sabor temeljem administrativne odluke nekakvog Stožera, potpuno je neprihvatljivo. Netko će sigurno podnijeti ustavnu tužbu zbog toga, pa će se očitovati Ustavni sud. Nisam i neću se cijepiti, a ne želim se ni testirati. Moje je pravo imati virus. Dok će te mjere biti na snazi, moja noga neće kročiti u Sabor. Možda ćemo organizirati alternativni sabor na Duvanjskom polju - rekao je Hasanbegović.

U Sabor, prema novim odlukama, neće moći ući zastupnici koji nemaju COVID- potvrdu ili se ne žele testirati. Mjere stupaju na snagu 15. studenog i odnose se na sve zaposlenike i posjetitelje, izvještava Novi list.

 

 

 

Najčitaniji članci