Obavijesti

News

Komentari 42

HDSSB će podići prijave protiv bivših članova: 'Uzeli su mito'

HDSSB će podići prijave protiv bivših članova: 'Uzeli su mito'
1

HDSSB-oci smatraju da su Davorin Pezerović i Zlatko Jurišić primili mito kako bi dali glas vinkovačkom HDZ-u prilikom konstituiranja Gradskog vijeća. Prijavit će ih

VIDEO

Osječki HDSSB podići će kaznenu prijavu protiv svojih bivših članova iz Vinkovaca, Davorina Pezerovića i Zlatka Jurišića jer smatraju da su primili mito kako bi dali glas vinkovačkom HDZ-u prilikom konstituiranja Gradskog vijeća. 

Naime, kada je protekle godine vinkovački HDZ na čelu s Mladenom Karlićem dobio lokalne izbore, nisu imali dovoljno glasova da formiraju Gradsko vijeće. Situacija slična onoj koja se događala u Vukovaru. HDSSB imao je u vijeću dva svoja vijećnika, Pezerovića i Jurišića, i od strane vrha stranke naređeno im je da se ne smiju prikloniti HDZ-u niti s njima koalirati. 

Izbacili ih iz stranke i zatvorili stranačku podružnicu

No, unatoč tome, Pezerović i Jurišić su to učinili, podržali su HDZ i na temelju toga ova je stranka uspjela dobiti većinu u Vijeću. Iako su dva vijećnika rekla da su digli ruku za protivnički HDZ jer je to za dobrobit grada i građana, HDSSB ih je odmah izbacio iz stranke i zatvorio stranačku podružnicu u Vinkovcima. 

- Pezerovićev i Jurišićev čin bio nam je čudan i nismo znali što iza toga stoji, no kada je Pezerović postao prvi potpredsjednik Gradskog vijeća i kada je neki dan održana 13-ta sjednica Gradskog vijeća na kojoj je izglasano da se dvojici potpredsjednika vijeća povećava naknada s 1600 kuna na čak 5225 kuna mjesečno, postalo nam je jasno da se radi o političkoj trgovini, mitu i korupciji. Iz ionako siromašnog proračuna grada Vinkovaca čije je gospodarstvo ionako na koljenima, dvojica će dopredsjednika, primati preko 120 tisuća kuna godišnje. Kada se još uzme u obzir da se Pezerović u 13 sjednica vijeća za izlaganje javio čitave 173 sekunde onda se lako izračuna da on za svoje sudjelovanje na vijeću dobije 853 kune po sekundi! - kazao je Krešimir Bubalo na tiskovnoj konferenciji najavljujući tužbu protiv dvojice bivših članova HDSSB-a ali i ostalih koji su na sličan način donijeli vlast HDZ-u u Vinkovcima.

Naime, drugi dopredsjednik Gradskog vijeća Vinkovci je iz redova HSS-a i također mu je povećana naknada. 

Nigdje ne koaliraju s HDZ-om, samo u Vukovaru

- HDSSB ima stav da nigdje ne koalira s HDZ-om. To što smo u Vukovaru donijeli prevagu koaliciji stranaka okupljenih oko HDZ-a nije naša koalicija s njima, nego smo tamo digli glas za većinu samo radi interesa građana i toga grada koji je po političkoj situaciji specifičan u Hrvatskoj. Ni u kom slučaju nećemo isključivo podržavati programe HDZ-a nego ćemo odlučivati po vlastitoj savjesti - dodao je Bubalo komentirajući činjenicu da je nedavno upravo HDSSB-ova članica Slavica Jelinić u Vukovaru riješila pitanje većinske koalicije u Gradskom vijeću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu