Obavijesti

News

Komentari 36

HDSSB: Nacionalna sigurnost nam je šuplja kao švicarski sir

HDSSB: Nacionalna sigurnost nam je šuplja kao švicarski sir
4

Stalno neki gate, Watergate, Oliver gate, ovaj gate, onaj gate, koji je sljedeći, vjerojatno Mladengate, 'ko to zna, božesačuvaj, luda kuća, zaključio je Dinko Burić

VIDEO

Zastupnici HDSSB sazvali su konferenciju za novinare zbog afere prisluškivanja. 

- Stupovi u kojima počiva nacionalna sigurnost Hrvatske su rasklimani kao stara rashodovana kola, a nacionalna sigurnost nam je šuplja poput švicarskog sira - rekao je Dinko Burić. 

Stranka je zbog toga u proceduru uputila izmjene zakona o DORH-u i o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH. 

- Želja nam je ovim izmjenama i dopunama ovih dvaju zakona, a zatim brzo i još nekih nekih zakona maknuti politiku odande gdje joj nije mjesto - dodao je Burić. 

Ograničiti mandat glavnog državnog odvjetnika

Josip Salapić rekao je kako te izmjene uključuju da se glavnom državnom odvjetniku ograniči mandat te da dužnost može obavljati dva puta za redom. 

- Time ćemo urediti i političku volju u Saboru i onemogućiti utjecaj dnevne politike na rad DORH-a - rekao je Salapić te dodao kako je prijedlog HDSSB-a da se ograniči i imenovanje glavnog ravnatelja SOA-e. 

- Privatizacija, neusklađenost obavještajnog sustava, neusklađenost policije, OTC-a i glavnog ravnatelja SOA-e, nesuglasje između svih tih institucija nije normalno i time se ugrožava temelje pravnog poretka - smatra.

Ugrožavaju se ustavna prava građana

 Burić je dodao kako bi se time stalo na kraj poslušničkom odnosu državnog odvjetnika prema trenutno vladajućoj političkoj eliti.

 - Kontroliraju i špijuniraju jedni druge, podmeću jedni druguima, služe se nezakonitim djelovanjem i prema novinarima i jedni porema drugima. Na taj način ugrožavaju ustavna prava građana. Ograničavanjem mandata smanjio bi se politički presing i na glavnog državnog opdvjetnika i na SOA-u - rekao je Burić.

'Stalno neki gate, Watergate, Olivergate...sad će valjda Mladengate' 

Pred svim tim ne može se više zatvarati oči, poručuju HDSSB-ovci. 

- Stalno neki gate, Watergate, Oliver gate, ovaj gate, onaj gate, koji je sljedeći, vjerojatno Mladengate, 'ko to zna, božesačuvaj, luda kuća - zaključio je Burić

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"