Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
36 komentara

HDSSB: Nacionalna sigurnost nam je šuplja kao švicarski sir

Stalno neki gate, Watergate, Oliver gate, ovaj gate, onaj gate, koji je sljedeći, vjerojatno Mladengate, 'ko to zna, božesačuvaj, luda kuća, zaključio je Dinko Burić

Patrik Macek/Pixsell
Foto: Patrik Macek/Pixsell
36 komentara

Zastupnici HDSSB sazvali su konferenciju za novinare zbog afere prisluškivanja. 

- Stupovi u kojima počiva nacionalna sigurnost Hrvatske su rasklimani kao stara rashodovana kola, a nacionalna sigurnost nam je šuplja poput švicarskog sira - rekao je Dinko Burić. 

Stranka je zbog toga u proceduru uputila izmjene zakona o DORH-u i o sigurnosno-obavještajnom sustavu RH. 

- Želja nam je ovim izmjenama i dopunama ovih dvaju zakona, a zatim brzo i još nekih nekih zakona maknuti politiku odande gdje joj nije mjesto - dodao je Burić. 

Ograničiti mandat glavnog državnog odvjetnika

Josip Salapić rekao je kako te izmjene uključuju da se glavnom državnom odvjetniku ograniči mandat te da dužnost može obavljati dva puta za redom. 

- Time ćemo urediti i političku volju u Saboru i onemogućiti utjecaj dnevne politike na rad DORH-a - rekao je Salapić te dodao kako je prijedlog HDSSB-a da se ograniči i imenovanje glavnog ravnatelja SOA-e. 

- Privatizacija, neusklađenost obavještajnog sustava, neusklađenost policije, OTC-a i glavnog ravnatelja SOA-e, nesuglasje između svih tih institucija nije normalno i time se ugrožava temelje pravnog poretka - smatra.

Ugrožavaju se ustavna prava građana

 Burić je dodao kako bi se time stalo na kraj poslušničkom odnosu državnog odvjetnika prema trenutno vladajućoj političkoj eliti.

 - Kontroliraju i špijuniraju jedni druge, podmeću jedni druguima, služe se nezakonitim djelovanjem i prema novinarima i jedni porema drugima. Na taj način ugrožavaju ustavna prava građana. Ograničavanjem mandata smanjio bi se politički presing i na glavnog državnog opdvjetnika i na SOA-u - rekao je Burić.

'Stalno neki gate, Watergate, Olivergate...sad će valjda Mladengate' 

Pred svim tim ne može se više zatvarati oči, poručuju HDSSB-ovci. 

- Stalno neki gate, Watergate, Oliver gate, ovaj gate, onaj gate, koji je sljedeći, vjerojatno Mladengate, 'ko to zna, božesačuvaj, luda kuća - zaključio je Burić

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message