Obavijesti

News

Komentari 20

HDSSB samostalno izlazi na izbore, očekuju više mandata

HDSSB samostalno izlazi na izbore, očekuju više mandata
1

Vulin je u razgovoru podsjetio da je HDSSB stranka koja je odmah rekla "odlučno 'ne' preslagivanju" u Saboru, kao i da je Vlada imala njihovu podršku...

VIDEO

HDSSB će na izvanredne parlamentarne izbore izaći samostalno, a očekuje osvajanje više od dva saborska mandata, izjavio je u četvrtak predsjednik stranke Dragan Vulin koji drži da će birači prepoznati brigu stranke za interese Slavonije i Baranje te principijelnost koju je pokazala tijekom krize vlasti.

"HDSSB ide samostalno na izbore, tako se i pripremamo. Zapravo smo do sada na sve izbore izlazili samostalno, bez koalicija", rekao je Vulin za HRT4.

Ni sa kim, kaže, do sada nisu razgovarali na temu koalicije, a upitan može li biti suradnje s HDZ-om nakon što je na čelo stranke došao Andrej Plenković, Vulin je odgovorio da za sada kontakata nije bilo, a da će vrijeme pokazati što će Plenković napraviti i kao predsjednik HDZ-a i u unutarnjoj politici.

"Promjena čelnog čovjeka je promjena... vidjet ćemo, već u kampanji, ima li on snage, volje, želje mijenjati smjer kojim ide HDZ, jer to nije nimalo lako. Vidjet ćemo", rekao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vulin je u razgovoru podsjetio da je HDSSB stranka koja je odmah rekla "odlučno 'ne' preslagivanju" u Saboru, kao i da je Vlada imala njihovu podršku do trenutka donošenja proračuna za ovu godinu kada je, istaknuo je, glatko odbijeno šest HDSB-ovih amandmana važnih za Slavoniju i Baranju.

"Nadam se na će birači to prepoznati", rekao je Vulin koji stoga očekuje više od dva mandata koliko je stranka osvojila na posljednjim izborima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a