Obavijesti

News

Komentari 708

HDZ 66, Restart 41, a Škoro 16

HDZ 66, Restart 41, a Škoro 16
11

HDZ prema trenutačnim rezultatima osvaja 66 mandata, Restart koalicija 41, Domovinski pokret 16 mandata, Most 8. Možemo! ima 7 mandata, Pametno, Fokus i SSIP 3, HNS i Reformisti 1

VIDEO

Pogledajte emisiju Izbori 2020 - Izborna noć na 24sata

Izbori uživo

3.50 DIP je obradio 99.54 posto glasova i ništa se nije promijenilo, a bez saborskog mandata ostao je Željko Glasnović, koji je bio na listi za dijasporu.

00.30 HDZ ima 66 mandata, Restart koalicija 41, Domovinski pokret 16, Most osam, Možemo! sedam, SSiP - Pametno - Fokus tri, HNS i reformisti po jedan mandat. Obrađeno je 93,36 posto glasačkih listića.

00.05 HDZ prema rezultatima od ponoći osvaja 68 mandata, Restart koalicija 42, Domovinski pokret 15 mandata, Most 8. Možemo ima 7 mandata, Pametno, Fokus i SSIP 2, HNS 1 mandat. U DIP-u su obradili 89,41 posto glasačkih listića.

23.55  Hvala vam, dragi prijatelji, na sjajnom rezultatu i pobjedi HDZ-a na izborima. Hvala svima. Želim prije svega zahvaliti svim hrvatskim građanima koji su izašli na birališta i dali glas. Bilo nama koji smo dobili većinsko povjerenje, bilo drugim strankama. To je demokracija, iskaz volje naroda u smjeru kojim putem da ide Hrvatska - rekao je Andrej Plenković i dodao:

- Ovakav rezultat HDZ-a ne samo da je velik, nego obvezuje. Imali smo težak mandat, put iskušenja iza nas, a izazovi pred nama izgledno su još i veći. Takve okolnosti zahtijevaju rad, energiju, entuzijazam, elan, požrtvovnost. I odgovornost, i znanje, i iskustvo. Sve to nastojali smo sintetizirati u programu i ljudima koji su bili na kandidacijskim listama.

- Vodit ćemo računa o toj potpori jer Hrvatska treba rješenja za jačanje demokracije, ljudskih i manjskih prava. Hrvatska treba politiku novog suverenizma, našeg prvog predsjednika dr. Franje Tuđmaan jer smo u proteklim godinama postavili HDZ na mjesto političkog spektra gdje je on oduvijek želio. Znamo da smo na ispravnom putu za vrijednosti i napredak Hrvatske.

23.48 HDZ prema trenutnim rezultatima osvaja 68 mandata, Restart koalicija 43, Domovinski pokret 15 mandata, Most 8. Možemo ima 6 mandata, Pametno, Fokus i SSIP 2, HNS 1 mandat. U DIP-u su obradili 86,78 posto glasova.

23.31 Miroslav Škoro: Možemo biti sretni da smo nakon 50 dana postojanja napravili treći rezultat u zemlji

Ovdje pratite Škorino obraćanje nakon uspjeha Domovinskog pokreta

23.25 - Nije lako govoriti nakon ovakvih rezultata. Večeras se obraćam građanima Hrvatske. Prije svega, hvala vam. Zahvaljujem svima koji su izašli na birališta i koji su danas glasali na izborima. Bez obzira za koga ste glasali, vaš se glas čuo. Preuzeli ste odgovornost i zato vam želim zahvaliti. Hvala svima koji su dali povjerenje Restart koaliciji - započeo je svoje obraćanje Bernardić. 

- Izgradili smo najmodernije autoceste, digli smo plaće, dignuli smo standard, jačali smo institucije i civilno društvo. Kruna našeg posla bila je kada smo uveli Hrvatsku u Europsku uniju. Na braniku smo svih prava ljudi u borbi protiv diskriminacije, u borbi za ugnjetavanje. Takvi ćemo ostati i dalje, vjerujemo u takvu zemlju, modernu Hrvatsku bez diskriminacije u kojoj svaki čovjek zaslužuje jednaku sigurnost i jednaku šansu za uspjeh. Ovaj rezultat je loš za SDP i Restart, ja ne bježim od odgovornosti i spreman sam otići, sutra ćemo o tome razgovarati i na Predsjedništvu - rekao je. 

23.17 Uskoro se očekuje obraćanje Davora Bernardića

23.15  Predsjednica Glasa Anka Mrak-Taritaš ocijenila je u nedjelju da trenutni rezultati parlamentarnih izbora, po kojima Restart koalicija ima 43 mandata, pokazuje da nešto nisu odradili kako treba.

- Sada se već pokazuje da su izlazne ankete bile potpuno u pravu, što pokazuje da nešto nismo odradili kako treba, da je Hrvatska otišla od centra prema desno i da nas, koji smo od centra prema lijevo, čeka ozbiljan posao - rekla je Mrak-Taritaš, dodavši da ima gorak okus u ustima. 

23.06 HDZ prema trenutnim rezultatima osvaja 68 mandata, Restart koalicija 43, Domovinski pokret 15 mandata, Most 8. Možemo za sad ima 6 mandata, Pametno, Fokus, SSIP 2, HNS 1 mandat. Do 23 sata je obrađeno 75,54 posto listića.

22.58 Pogledajte izjavu Anke Mrak Taritaš

22.50 Nakon rezultata objavljenih u 22.45, nema promjene u poretku. HDZ prema trenutnim rezultatima osvaja 68 mandata, Restart koalicija 43, Domovinski pokret 15 mandata, Most 8. Možemo za sad ima 6 mandata, Pametno 2, HNS 1 mandat. Obrađeno je 69,98 posto glasova.

22.40 Keruma nema u stožeru u Splitu

22.40 Pogledajte kako slave u HDZ-ovu stožeru

Pokretanje videa...

vili 00:57

22.35  Kampanja se nije dobro vodila, morali smo ju voditi kao onu predsjedničku i trebali smo za više pobijediti Most. Sad će i dalje Pupovac ostati na vlasti - rekao nam je Hrvoje Zekanović. Za HRT je pak rekao da je iznimno zadovoljan s rezultatom Domovinskog pokreta.

22.25 Svjetske agencije pišu u nedjelju kako su parlamentarni izbori u RH najavljivani u predizbornim anketama kao vrlo neizvjesni, ali da privremeni rezultati pokazuju da će pobjeda HDZ vjerojatno biti neočekivano laka. Njemačka agencija dpa ističe da je HDZ s neočekivanom lakoćom dobio izbore a Restart koalicija pod vodstvom socijaldemokrata potpuno podbacila. Francuski France presse prenosi da su nakon izbora, koji su se odvijali u sjeni ponovnog razbuktavanja koronakrize, konzervativci HDZ-a u vrlo dobroj poziciji da  formiraju koalicijsku vladu koja će se morati suočiti s pandemjiom koronavirusa i njezinim ekonomskih posljedicama.

22.20 HDZ prema rezultatima nakon 57,16 posto prebrojanih listića osvaja 68 mandata, Restart koalicija 43, Domovinski pokret 15 mandata, Most 8. Možemo za sad ima 6 mandata, Pametno 2, HNS 1 mandat

22.10  Dokle god radim za ovaj grad, neću se obazirati na rezultate nacionalnih izbora, komentirao je loše rezultate svoje stranke Milan Bandić na parlamentarnim izborima. 

Nije bio raspoložen za davanje izjava u svom stožeru i samo je najavio da će sutra ujutro u sedam sati biti na Domovinsku mosti i, kako je rekao, nastaviti i dalje biti gradonačelnik Zagreba.

Zagreb: Milan Bandić komentirao rezultate svoje stranke na parlamentarnim izborima

22.02 HDZ prema trenutnim rezultatima osvaja 68 mandata, Restart koalicija 42, Domovinski pokret 15 mandata, Most 8. Možemo za sad ima 6 mandata, Pametno 2, Reformisti i HNS po 1 mandat. 

Rezultati se odnose na 50,77 posto prebrojanih listića.

21.59 - Mi smo ostvarili svoj politički cilj, Domovinski pokret etablirao se u treću političku opciju u zemlji. Nama sada treba čvrsta većina i korjenita promjena izbornog zakonodavstva - rekao je Zlatko Hasanbegović za Novu TV.

Više pročitajte OVDJE

21.55 Nove rezultate DIP-a komentirao je i Zlatko Komadina. 

- Razgovarali smo s Bernardićem, teško mu je. Ovakva diskrepancija između anketa i ispitivanje javnog mnijenja je dijametralno suprotna - rekao je Komadina. 

Na pitanje razmišlja li Bernardić razmišlja o ostavci, Komadina je rekao da je on odgovoran čovjek i da razmišlja o svemu. 

21.50 HDZ prema trenutnim rezultatima osvaja 70 mandata, Restart koalicija 42, Domovinski pokret 15 mandata, Most 6. Možemo za sad ima 6 mandata, Reformisti 2, Pametno i HNS po 1 mandat.

Ovo su rezultati nakon 43,91 posto prebrojanih glasačkih listića.

21.30 HDZ prema trenutnim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva osvaja 69 mandata, Restart koalicija 43, Domovinski pokret 15 mandata. Most 6. Možemo za sad ima 5 mandata, Reformisti i Pametno po 2 mandata, HNS 1

21.27 Kako trenutno stoji stanje, Ivan Pernar neće biti u novom sazivu Sabora. Nakon što je komentirao loše rezultate izlaznih anketa, oglasio se još jednim postom. 

21.24 Pogledajte izjavu iz Kerumova stožera

21.22 HDZ prema trenutnim rezultatima osvaja 69 mandata, Restart koalicija 44, Domovinski pokret 15 mandata. Most 6. Možemo za sad ima 4 mandata, Reformisti i Pametno po 2 mandata, Pametno 1

21.20 Bivši predsjednik Mesić komentira loše rezultate Restart koalicije

21.10 - Sada gledamo mandate koje smo osvojili. Gledamo kako da što čim prije složimo Vladu. Nećemo moći sami. Treba dati i priliku drugima. S kim ne znamo, ali svima onima koji idu od centra prema desno nama odgovaraju. Vidjet ćemo - rekao je Ivan Anušić iz HDZ-a za Novu TV. Kaže kako Domovinski pokret neće ostvariti prijetnju da Plenković neće biti premijer. 

21.03 Prema prvim rezultatima DIP-a na malom uzorku, HDZ osvaja 71 mandat, Restart koalicija 45, Domovinski pokret 16 mandata. Most i Možemo osvajaju po 4 mandata. 

Pametno, Fokus, Stranka s imenom i prezimenom te Reformisti po 1 mandat. U Sabor još ulazi i HNS s jednim mandatom.

Važno je napomenuti da se radi tek o 22,95 posto obrađenih biračkih mjesta.

20.58 Pogledajte ovdje što se sve jelo u stožerima najvećih stranaka

20.55

Zlatko Komadina razgovarao je s Davorom Bernardićem, potvrdio je za Dnevnik Nove TV.

- Pošteno rečeno, išao sam ga malo ohrabriti. Neka bitna greška u kampanji nije se napravila. Za sve nas je ovo iznenađenje, naši birači su u većoj mjeri ostali doma - rekao je Komadina za Novu TV.

Potvrdio je da Bernardić razmišlja o ostavci, no dodao je i da se ona ne daje u noći izbora. Zbog toga će već sutra u 10 sati imati sastanak predsjedništva stranke.

- Ne bih zazivao noćas kao što rade neki kolege. Bolje da su pomogli u kampanji nego što traže glave -  rekao je Komadina i dodao da su svi u vodstvu stranke odgovorni za izborni rezultat.

Više pročitajte ovdje

20.40

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je stigao u stožer HDZ-a iza 20.30 sati i zaradio ovacije. Pljeskali su mu punu minutu! Imaju i razloga jer je njihova stranka uvjerljivi pobjednik parlamentarnih izbora ne dođe li do zaokreta nakon potpunih rezultata.

20.35

Podsjetimo, zadnje izlazne ankete  RTL/Ipsosa daju HDZ-u 19 mandata više od Restart koalicije. HDZ tako ima 62 mandata, Restart 43. Domovinski pokret sada je na 14 mandata, a Most na 9. Možemo i dalje ima 8 mandata, Dalija Orešković 3, a HNS također osvaja mandat.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 708
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...