News

Komentari 94

HDZ: Dejan Jović nije nikada bio savjetnik Grabar Kitarović

HDZ: Dejan Jović nije nikada bio savjetnik Grabar Kitarović

Predsjednik Ivo Josipović rekao je u petak da je savjetnik kojeg je on sada smijenio bio i savjetnik Kolindi Grabar Kitarović. HDZ je onda to najoštrije demantirao

Dejan Jović nikada nije bio ni savjetnik, a kamoli glavni analitičar Kolinde Grabar Kitarović dok je obnašala dužnost ministrice vanjskih poslova, izvijestio je u petak navečer HDZ. Podsjetimo, predsjednik Ivo Josipović je razriješio Jovića koji mu je bio savjetnik. Onda je HDZ rekao da je Josipović to napravio zbog kampanje. Josipović je pak onda HDZ-u odgovorio da je Jović bio savjetnik i kandidatkinji HDZ-a za predsjednicu Republike gospođi Kolindi Grabar Kitarović, dok je bila ministrica, kao i ministru Miomiru Žužulu. No HDZ sada to demantira.

-  Dejan Jović bio je vanjski konzultant s kojim je ugovor bio potpisao tadašnji hrvatski veleposlanik u Londonu, uz suglasnost prethodnog ministra. a taj je ugovor upravo raskinula Kolinda Grabar Kitarović. Uostalom te se dvije pozicije Dejana Jovića nipošto ne mogu uspoređivati, kao što to čini aktualni predsjednik Republike i SDP-ov predsjednički kandidat kako bi pokušao skrenuti pozornost javnosti s vlastite odgovornosti - piše u priopćenju  HDZ-a.

Najčitaniji članci