Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
168 komentara

HDZ izbacio kumu ministrice Žalac: 'Nanesena nam je šteta'

Marijana Obradović lani je s 1,34 promila skrivila nesreću te pobjegla automobilom. Široj javnosti bila je nepoznata dok Gabrijela Žalac nije bila kuma na krstitkama njene kćeri, dan nakon svoje nesreće

Foto: Pixsell/Požega.eu
168 komentara

Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, više nije članica HDZ-a, doznajemo u nedjelju od predsjednika požeškog HDZ-a.

- Ja sam je zamolio da se makne iz stranke zbog nanošenju štete ugledu stranke i neciviliziranom bježanju s mjesta nesreće. Obradović je otišla u petak iz stranke - rekao nam je dr. Željko Glavić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a

POGLEDAJTE VIDEO:

JEDINSTVENA FOTOGRAFIJA Seks, nasilje i loša vožnja su porušili ove moćne HDZ-ovce

'Želim da se maknu oni koji nisu na razini modernih standarda'

Glavić je inače naslijedio Franju Lucića na čelu županijske organizacije nakon što je ona raspuštena upravo zbog afere s nasilnim županom Alojzom Tomaševićem. Vrijedi kao prilična suprotnost tom nekad moćnom HDZ-ovom dvojcu. Tomašević je izbačen iz HDZ-a nakon što je optužen da je tukao suprugu. Međutim, još je nezavisni župan i HDZ-ova većina ga može rušiti tako što mu neće izglasati proračun, ali se to lani nije dogodilo. Glavić kaže da čekaju sudsku presudu.

- Mi poštujemo pravnu državu. Ako presuda bude osuđujuća, sigurno ćemo pokrenuti i mehanizme za micanje župana s njegove dužnosti – kaže nam.

Pitamo ga i kako je moguće da toliko neugodnih situacija i afera izbija u požeškom HDZ-u. Podsjetimo i HDZ-ov potpredsjednik Gradskog vijeća Igor Krizmanić je dao ostavke na sve funkcije nakon što je kćer objavila da je fizički zlostavljao obitelj. 

- Bit ću iskren. To uvijek ovisi o kriterijima koji su primijenjeni prilikom stavljanja kandidata na pojedine dužnosti. Ako imate loše kriterije, kad-tad će vam se odbiti o glavu. Ja samo želim da oni koji nisu na razini modernih političkih standarda da se maknu – kaže Glavić.

Pijana skrivila nesreću

Obradović je široj javnosti bila potpuno nepoznata upravo dok ministrica nije 9. ožujka naletjela svojim automobilom na djevojčicu u Vinkovcima. Iako je javnosti rekla da je bila potpuno šokirana, lokalni župni ured je objavio fotografije na kojima je Žalac već sutra bila kuma petom djetetu obitelji Obradović.

Otkrilo se zatim i da je kuma Obradović 30. prosinca prošle godine s 1,34 promila alkohola u krvi autom udarila Nataliju Baričević. U automobilu je imala dvoje djece, ali je pobjegla s mjesta nesreće.

MILJENICA PREMIJERA Abeceda ministrice Žalac: Kako je u par dana pala u nemilost

Baričević nam je svjedočila o svojim ozljedama, ali policija je sve okarakterizirala kao prekršaj, a da nisu nikada ni pokušali popričati s Baričević. Tek nakon brojnih upita medija, lokalno Državno odvjetništvo je priopćilo da će preispitati hoće li goniti kumu Obradović samo prekršajno ili možda i kazneno.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message