Obavijesti

News

Komentari 168

HDZ izbacio kumu ministrice Žalac: 'Nanesena nam je šteta'

HDZ izbacio kumu ministrice Žalac: 'Nanesena nam je šteta'
1

Marijana Obradović lani je s 1,34 promila skrivila nesreću te pobjegla automobilom. Široj javnosti bila je nepoznata dok Gabrijela Žalac nije bila kuma na krstitkama njene kćeri, dan nakon svoje nesreće

VIDEO

Marijana Obradović, kuma ministrice Gabrijele Žalac, više nije članica HDZ-a, doznajemo u nedjelju od predsjednika požeškog HDZ-a.

- Ja sam je zamolio da se makne iz stranke zbog nanošenju štete ugledu stranke i neciviliziranom bježanju s mjesta nesreće. Obradović je otišla u petak iz stranke - rekao nam je dr. Željko Glavić, predsjednik požeško-slavonskog HDZ-a

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14
Seks, nasilje i loša vožnja su porušili ove moćne HDZ-ovce
Seks, nasilje i loša vožnja su porušili ove moćne HDZ-ovce

'Želim da se maknu oni koji nisu na razini modernih standarda'

Glavić je inače naslijedio Franju Lucića na čelu županijske organizacije nakon što je ona raspuštena upravo zbog afere s nasilnim županom Alojzom Tomaševićem. Vrijedi kao prilična suprotnost tom nekad moćnom HDZ-ovom dvojcu. Tomašević je izbačen iz HDZ-a nakon što je optužen da je tukao suprugu. Međutim, još je nezavisni župan i HDZ-ova većina ga može rušiti tako što mu neće izglasati proračun, ali se to lani nije dogodilo. Glavić kaže da čekaju sudsku presudu.

- Mi poštujemo pravnu državu. Ako presuda bude osuđujuća, sigurno ćemo pokrenuti i mehanizme za micanje župana s njegove dužnosti – kaže nam.

Pitamo ga i kako je moguće da toliko neugodnih situacija i afera izbija u požeškom HDZ-u. Podsjetimo i HDZ-ov potpredsjednik Gradskog vijeća Igor Krizmanić je dao ostavke na sve funkcije nakon što je kćer objavila da je fizički zlostavljao obitelj. 

- Bit ću iskren. To uvijek ovisi o kriterijima koji su primijenjeni prilikom stavljanja kandidata na pojedine dužnosti. Ako imate loše kriterije, kad-tad će vam se odbiti o glavu. Ja samo želim da oni koji nisu na razini modernih političkih standarda da se maknu – kaže Glavić.

Pijana skrivila nesreću

Obradović je široj javnosti bila potpuno nepoznata upravo dok ministrica nije 9. ožujka naletjela svojim automobilom na djevojčicu u Vinkovcima. Iako je javnosti rekla da je bila potpuno šokirana, lokalni župni ured je objavio fotografije na kojima je Žalac već sutra bila kuma petom djetetu obitelji Obradović.

Otkrilo se zatim i da je kuma Obradović 30. prosinca prošle godine s 1,34 promila alkohola u krvi autom udarila Nataliju Baričević. U automobilu je imala dvoje djece, ali je pobjegla s mjesta nesreće.

Abeceda ministrice Žalac: Kako je u par dana pala u nemilost
Abeceda ministrice Žalac: Kako je u par dana pala u nemilost

Baričević nam je svjedočila o svojim ozljedama, ali policija je sve okarakterizirala kao prekršaj, a da nisu nikada ni pokušali popričati s Baričević. Tek nakon brojnih upita medija, lokalno Državno odvjetništvo je priopćilo da će preispitati hoće li goniti kumu Obradović samo prekršajno ili možda i kazneno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije