Obavijesti

News

Komentari 70

HDZ o rastu BDP-a za 1,2 posto: Građani ga neće osjetiti

HDZ o rastu BDP-a za 1,2 posto: Građani ga neće osjetiti
1

Ovim tempom bi nas ova Vlada u 2008. vratila oko 2045. godine, a za to hrvatski građani nemaju strpljenja niti svi zajedno imamo vremena, poručio je Milošević

VIDEO

Saborski zastupnik i koordinator ekonomskih odbora HDZ-a Domagoj Ivan Milošević u petak je ocijenio rast BDP-a u drugom tromjesečju za 1,2 posto "prekasnim i premalim", istaknuvši kako takav gospodarski rast građani neće osjetiti.

- Prekasno i premalo. Ovim tempom bi nas ova Vlada u 2008. vratila oko 2045. godine, a za to hrvatski građani nemaju strpljenja niti svi zajedno imamo vremena. Na žalost, taj gospodarski rast hrvatski građani neće osjetiti - poručio je Milošević u središnjici HDZ-a komentirajući nove podatke Državnog zavoda za statistiku, javlja Dnevnik.hr.

Milošević je naglasio da Hrvatska tim tempom sve više zaostaje za europskim državama, a posebno za posttranzicijskim zemljama koje bilježe višestruko veći gospodarski rast, zapošljavanje i investicije. 

- Pogleda li se velika većina ekonomskih parametara, Hrvatska ostaje prikovana za europsko dno - kaže Milošević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Govoreći o strukturi rasta BDP-a, ustvrdio je kako je tome pridonio i rast izvoza, na što zbog ulaska u EU i promjene metodologije Vlada nije imala utjecaja.

Napomenuo je da se ne možemo uspoređivati s ekonomijama Njemačke i Austrije već s posttranzicijskim i baltičkim državama, koje su i u lošijem okruženju ostvarivale rast od četiri do pet posto.

- Hrvatska je danas kumulativno lošija nego je bila u 2011. godini, i sve više zaostajemo. Standard građana je u zadnje tri godine urušen više od deset posto, nezaposlenost mladih je daleko najveća među posttranzicijskim zemljama -  rekao je Milošević.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1