Obavijesti

News

Komentari 11

HDZ osudio napad na Mikuleca (SDP): 'To su kumski odnosi'

Ako nadležna tijela potvrde da je bilo koji naš član sudjelovao u bilo kakvom obliku nasilja prema bilo kojoj osobi, reagirat ćemo promptno i sukladno stranačkom statutu, priopćili su

VIDEO

Nakon napada na zamjenika općinskog načelnika Zlatar Bistrice Dražena Mikuleca iz SDP-a, a u napadu su, prema priopćenju krapinsko-zagorskog SDP-a, sudjelovali viđeniji HDZ-ovci, priopćenjem se oglasio i Županijski odbor HDZ-a, koji osuđuje svaki oblik verbalnoga ili fizičkog nasilja i ocjenjuje da događaj nema nikakvo stranačko obilježje, nego se radi o osobnom konfliktu isprepletenom s pojedinačnim poslovnim interesima dvojice koji su i u kumskom odnosu.

Krapinsko-zagorska organizacija SDP-a u priopćenju o napadu zatražila je od premijera Andreja Plenkovića da se očituje o, kako je navedeno, necivilizacijskome nasilnom činu koji su predvodili viđeniji HDZ-ovci.

Iz krapinsko-zagorskog HDZ-a kategorički osuđuju svaki oblik verbalnoga ili fizičkog nasilja.

- Ako nadležna tijela potvrde da je bilo koji naš član sudjelovao u bilo kakvom obliku nasilja prema bilo kojoj osobi, reagirat ćemo promptno i sukladno stranačkom statutu - navodi se u priopćenju.

 Dodaje se da je, prema informacijama koje zasad imaju, u Zlatar Bistrici u utorak održan mirni i uredno prijavljeni skup 12-ak farmera. Oni su prosvjedovali protiv donošenja odluke o izmjenama prostornog plana, kojom se sprječava izgradnja novih peradarskih farmi ili proširenje sadašnjih na području te općine, na što su se već žalili mjerodavnim ministarstvima i državnim institucijama.

'Riječ je o osobnom konfliktu'

Iz HDZ-a ističu kako zasad imaju informaciju da se, nakon što je održan prosvjed, dogodio fizički izgred između jednog od farmera i zamjenika načelnika općine Zlatar Bistrice. Posebno ističu da su oni u 'kumskom odnosu'.

- S obzirom na dugogodišnje osobne odnose vinovnika, isprepletene s pojedinačnim poslovnim interesima, ističemo da događaj nema nikakvo stranačko obilježje, niti ga je korektno takvim pokušavati prezentirati u javnosti - stoji u priopćenju krapinsko-zagorskog HDZ-a u kojem očekuju da mjerodavna tijela u vezi s tim slučajem što prije utvrde odgovornost.

- I premda je riječ o osobnom konfliktu, ponavljamo, primjereno ćemo kao stranka reagirati potvrdi li se da je naš član odgovoran - zaključuje se u priopćenju krapinsko-zagorskoga Županijskog odbora HDZ-a u kojem se ne navodi ime člana stranke, no neki mediji neslužbeno doznaju da je riječ o Renatu Čehuliću.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.