News

Komentari 43

HDZ-ov vodič za muljatore!

HDZ-ov vodič za muljatore!

Čitaj vodič i uzdaj se u iskustvo svih koji su već prošli taj medijski teror. Ključne riječi su uteg, udbaške metode, podmetanje i, naravno, linč. Sve što možeš svali na drugoga. Kad nemaš izlaza, pozovi se na ponos i čast

Ljudi smo i griješimo, a ako si HDZ-ovac, onda ti se duplo prašta. Ipak si u stranci tvorca domovine i barem zato ti se odmah pola prašta. No biti član HDZ-a znači nositi i ozbiljno breme - svi su ljubomorni na to što si dio vodeće i najmoćnije stranke u zemlji, koja je najdulje vladala od osamostaljenja. Zato si i potencijalna meta trećeplasiranih češljača imovinskih kartica, priučenih novinarčića, općih neznalica. Budi pametan! Čitaj vodič i uzdaj se u iskustvo svih koji su već prošli taj medijski teror. Ključne riječi su uteg, udbaške metode, podmetanje i, naravno, linč. Sve što možeš svali na drugoga, a kad nemaš izlaza, pozovi se na ponos i čast jer ne želiš štetiti stranci iako si u pravu. I ne brini se jer HDZ nikog ne ostavlja na cjedilu. Uhljebit će te daleko od medijske pozornosti.

Udbaške metode

Vozite li Harley Davidson, oko vas se motaju dotjerane žene, imate keša ni sami ne znate odakle, ne brinite se. Kad mediji stanu čačkati, pozovite se na “udbaške metode”.

Medijski linč

Uhvate li se baš vas i, češljajući, slučajno vam pronađu kuću, stan ili otok, pozovite se na medijski linč!

Dragovoljac sam

Ako ste bili dragovoljac u Domovinskom ratu i časno se borili za zemlju u kojoj ne trebate baš sve po- jasniti odakle vam, to je prva rečenica koju izgovarate u mikrofon.

Ne želim biti uteg Vladi

Zadnja crta obrane, kad vam više ni šef stranke ne može pomoći: povucite se časno i recite da ne želite biti uteg Vladi, a ni stranci. Ne brinite se, uhljebit će vas.

Diraju li vas, diraju i obitelj

Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj, tako je zborio bivši ministar Goran Marić.

Hvala Bogu da ne mogu izbrojiti

Lovro Kuščević bio je najiskreniji ministar. Ugledajte se na njega. Lijepo je rekao: “Tko će to pratiti?! Bogu hvala, imam puno nekretnina”.

O imovini ću sutra, sad me križa bole

Ivo Sanader godine je ostavio iza rešetaka i kolege su ga se složno odrekli. No lijepo kaže na sudu što ga boli i zašto preskače određenu temu.

Čisti pred Bogom i narodom

Ako činjenice nisu na vašoj strani, vjera uvijek jest jer svi su grešni, pa je red da se i svima oprašta. Ne kunite se u Boga, ali ga tu i tamo spomenite.

Samo ponosno i bez trunke srama

Nije sramota imati obraz kao đon. Nikad ne priznajte javno da se sramite svojih postupaka. Nemate se čega sramiti, sram bilo one koji vas to pitaju.

Novac si posudio od prijatelja

Nema goreg nego kad moraš dokazivati odakle ti novac za pet auta, sedam stanova, pet vikendica i Rolex. Samo recite: “Posudio sam od prijatelja”.

Pao si zato što si bio brzoplet

Tomislav Tolušić lijepo je rekao da se sam uvalio u probleme kad je u imovinsku karticu upisao površinu kuće, a da to uopće nije trebao. Zato se ne pravite pametni da ne završite kao on.

Amnezija

Stvar je toliko delikatna da, što god kažeš, uvalit ćeš se još više? Ne brini se, nema dokaza da se sjećaš. Zato uvijek postoje dvije spasonosne negacije: “Ne znam” i “Ne sjećam se”.

Kad misliš da meže, e ne meže!

Izmislite svoj rječnik pa, što god vam podmetali, uvijek možete reći da iskrivljuju vaš govor i sve pogrešno tumače jer vas ne razumiju. E to itekako meže proći.

Zna se tko kome podmeće

Počnu li se nizati naslovnice s vašim likom i djelom, slobodno i bez zadrške recite kako vam zavidnici bacaju klipove pod noge, podmeću vam jer su ljubomorni što ste podobni, pardon - sposobni.

Bitan je tvoj sustav vrijednosti

Martina Dalić zna da ovakav stav nitko ne može osporiti: “U mom sustavu vrijednosti ja sam djelovala časno, odgovorno i vjerodostojno”.

Nije zbog afere nego zbog kolega

Najkratkotrajniji ministar u povijesti, Mijo Crnoja, nije otišao zbog barake nego onog “utega”.

Ne smiješ reći da ti podmeću kolege

Gabrijeli Žalac mora se priznati hrabrost. Jedina je usred afere prstom uprla u kolege iz stranke. “Smješta li mi netko? Apsolutno da. Netko iz stranke? Da”! Ah, i ona je bivša...

Kad na drugom jačaš desnicu

Nisam agresivac, ali sam tvrđeg stava, tako je pojasnio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević optužbe supruge za nasilje. 

Najčitaniji članci