News

Komentari 110

HDZ-ov načelnik troši novac općine na gozbe u restoranima

HDZ-ov načelnik troši novac općine na gozbe u restoranima

Samo pet dana prije nego je Vinko Zulim, načelnik Općine Seget, potrošio gotovo 7000 kuna u dva restorana, bio mu je rođendan. Prošle je godine na hranu i piće ukupno potrošio preko 170 tisuća kuna

Vinko Zulim, HDZ-ovac koji Općinu Seget vodi 26 godina, prošle je godine na trošak proračuna na hranu i piće potrošio 171.142,19 kuna, piše index.hr.

Zulim je jedan od najplaćenijih i najdugovječnijih načelnika, a dnevno je lani trošio i više tisuća kuna. Najviše 13. ožujka kad je, prema službenim podacima Općine Seget, na reprezentaciju, u što prema zakonskim odredbama ulaze troškovi 'ugošćenja, darova sa ili bez utisnutog znaka tvrtke ili proizvoda, odmora, športa, rekreacije, zakupa automobila, plovila, zrakoplova, kuća za odmor', u restoranima potrošio 6952 kune. To je uspio na dva računa u dva restorana - Frankieju i Barba Bori, koji su najčešće na popisu.

U restoranu Frankie Zulum ovaj je dugovječni HDZ-ov načelnik napravio je račun od 2273 kune, a kod Barba Bore je potrošio ukupno 4679 kuna. Samo pet dana prije nego je potrošio gotovo 7000 kuna u dva restorana, 8. ožujka, bio mu je rođendan.

U istom je mjesecu, 19. ožujka, u restoranu Angerona potrošio 5309 kn, a najveći pojedinačni račun od 5973 kune imao je u restoranu Frankie 4. siječnja, piše index.hr.

Najčitaniji članci