Obavijesti

News

Komentari 105

HDZ-ovac ucijenio obitelj s teško bolesnom djecom: Spriječite objavu članka i pomoći ću vam

HDZ-ovac ucijenio obitelj s teško bolesnom djecom: Spriječite objavu članka i pomoći ću vam

Peteročlana obitelj Grgić živi u Otoku u krajnje neuvjetnoj kući, u nekih 30-ak kvadratnih metara. Ionako oronula kuća dodatno je oštećena nevremenom koje je prošlog mjeseca poharalo istok Slavonije

VIDEO

”Jučer iza devet uvečer, samo nekoliko sati nakon vaše posjete, gradonačelnik Otoka Josip Šarić poslao je osobu od svog povjerenja koja je od mene tražila da vas nazovem, povučem sve što sam rekao, te da će zauzvrat riješiti moj stambeni problem”, tako je danas rano ujutro, u srijedu 6. rujna, Telegramovom novinaru Dragi Hedlu javio Davor Grgić, mještanin Otoka.

”Međutim, ne povlačim ni jednu jedinu riječ, jer sve što sam govorio potpuna je istina: gradonačelnik Šarić bez imalo suosjećanja prema teškim prilikama moje obitelji, u kojoj je dvoje od troje naše malodobne djece teško mentalno retardirano, već više od dvije godine odbija osigurati nam odgovarajući smještaj. Štoviše, čini sve da nas u tome posve onemogući”.

Priča ide ovako. Peteročlana obitelj Grgić živi u Otoku u krajnje neuvjetnoj kući, u nekih 30-ak kvadratnih metara. Ionako oronula kuća dodatno je oštećena nevremenom koje je prošlog mjeseca poharalo istok Slavonije. Imaju troje malodobne djece, rođene 2015., 2016. i 2017. godine. Dvoje najstarije djece imaju ogromne psihičke probleme, nesposobna su za pohađanje škole i traže neprekidnu, 24-satnu skrb. Više puta obitelj Grgić obraćala se za pomoć Pravobraniteljici za osobe s invaliditetom. Odande su, u najmanje dva navrata, slali preporuke i tražili izvješća u kojima traži postupanje Grada Otoka. Gradonačelnik Josip Šarić i vukovarsko-srijemskI župan Damir Dekanić nisu reagirali.

Polovina kuće u kojoj sada živi obitelj Grgić pripadala Gradu Otoku. 

Davor Grgić kaže kako se gradonačelniku prvi put obratio prije više od dvije godine, kada ga je i jedini put primio. "Rekao je da će riješiti moj problem, ali da Gradu Otoku moram platiti polovinu iznosa kuće u kojoj živim. Rekao sam da nemam novca. Tada je ponudio da plaćam na rate, što sam također odbio jer nisam imao novca. Više nije htio razgovarati sa mnom i sva daljnja komunikacija išla je putem njegovih suradnika ili tajnice", kazao je Grgić.

U srijedu ujutro, 6. rujna, u dvorište Grgićeve kuće, u Ulici Zrinskih i Frankopana, istovarena su dva kontejnera. Dogodilo se to ni 12 sati otkako je Telegram gradonačelniku Šariću poslao molbu za razgovor vezano uz probleme obitelji Grgić.

Gradonačelnik poziva Grgića u svoj ured. 

"Ponovio je zahtjev da povučem sve što sam rekao novinaru. Dodao je da se on ne boji novinara, da mu ništa ne mogu i da se ni 1991. nije bojao četnika. Odbio sam takvu ponudu. Ostajem čvrsto kod svega što sam ispričao", priča Grgić za Telegram.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb
UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi